Cum se prepara un chec pufos

08/01/2012

Poate ca esti in cautarea unei prajituri care sa se faca rapid si simplu.

Recomandarea noastra este sa faceti un chef pufos asa cum il facea bunica.

Cred ca e cea mai rapida metoda de a face o prajitura.

Daca nu ati mai facut un chec pufos pana acum noi va invatam.

INGREDIENTE CHEC PUFOS:

  • 3 oua
  • 300 grame zahar
  • aprox 100 ml ulei
  • 1 ceasca lapte
  • 300 grame faina
  • 1 plic praf copt
  • putin otet pentru stins praful de copt
  • cacao
  • zahar vanilat sau esenta de vanilie

MOD DE PREPARARE CHEC PUFOS:

Separati albusurile de galbenusuri.

Cele trei albusuri obtinute se bat spuma.

Frecati galbenusurile obtinute cu 300 grame zahar, aproximativ 100 ml ulei de floarea soarelui, 1 ceasca

lapte,300 de grame faina si praful de copt stins in putin otet.

Incorporati albusurile batute spuma amestecand de jos in sus.

Compozitia se imparte in 2, in una se adauga zaharul vanilat in cea de-a 2-a circa 3 linguri cacao.

Se toarna cele 2 compozitii pe rand in tava de chec, apoi se da tava la cuporul incins cca 180 grade cca 1 ora.

Se incearca cu o andrea sau un betisor daca iese curat este facut inauntru.

Se lasa sa se raceasca se taie felii si se serveste langa o cana cu lapte, cafea sau ceai.

Se poate servi si cu o ceasca de iaurt.

Pofta buna

Articole recente:


Articole similare:

Tags: , , , , , , , , ,

One Response to Cum se prepara un chec pufos

  1. Cori on 23/05/2012 at 14:11

    Este super tare reteta asta.
    Am facut dupa reteta de chec pufos de la voi si mi-a iesit o bunatate. LIKE

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

FACEBOOK