Turnul Londrei a servit drept resedinta monarhilor englezi

turnul londrei,londra

Turnul Londrei

Cetate ridicata pe malul nordic al raului Tamisa, Turnul Londrei reprezinta una din cele mai vechi constructii istorice din Anglia si multa vreme a servit drept resedinta monarhilor englezi. In prezent, Turnul este muzeu si monument istoric.

Fondarea cetatii face parte din planul lui Wilhelm I de a construi castele fortificate, pentru intimidarea anglo-saxonilor supusi. Fortul din lemn a fost inlocuit cu o constructie din piatra.

Ulterior, noul rege a ordonat varuirea turnului, ceea ce a dus la denmirea cetatii “Turnul Alb”.

In timpul conducerii regelui Richard, s-au mai ridicat cateva turnuri de diferite inaltimi si doua randuri de ziduri puternice. Acest lucru a clasat Turnul Londrei ca fiind una din cele mai neaccesibile cetati din Europa.
Una din destinatiile Turnului era inchisoarea. Primul detinut a fost intemnitat in 1190. Inchisoarea era destinata celor de vita nobila si de ranguri inalte. Perioadele de detentie erau diferite in functie de fapta. Au fost detinuti care au stat si 25 de ani in inchisoare. Eliberarea lor era conditionata de plata unor sume mari de bani.

Paznicii antrenati au aparut abia in anul 1485. Aici au avut loc multe executii.

John, cunoscut drept John Lackland a fost regele Angliei in perioada 6 aprilie 1199 pana la moartea sa, in 1216. El crestea lei in Turn desi colectia de animale salbatice a aparut abia cand fiul sau, Henric al III-lea a primit in dar de la monarhii europeni, trei leoparzi, un urs alb si un elefant. Acesta din urma a fost Rege al Angliei in perioada 19 octombrie 1216 – 16 noiembrie 1272. Menajeria a fost completata cu animale exotice.

In timpul domniei Reginei Elisabeta I (17 noiembrie 1558 – 24 martie 1603), colectia de animale salbatice putea fi admirata de vizitatori. in 1930 gradina zoologica a fost desfiintata si animalele au fost relocate in Regent Park din Londra.

Turnul Londrei a servit o perioada si ca Monetarie Regala. Tot aici se pastrau si documente de stat si inregistrari juridice, se confectionau si pastrau arme si echipamente militare.

Turnul Londrei este si astazi pazit si asigura vizitatorilor excursii.
Din cauza executiilor unor persoane importante si mai ales a unora nevinovati, se zice ca turnul este adesea bantuit de spirite.

Articole recente:

Articole similare:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *