Bine ai venit, bostan gaurit de Halloween

halloween

Ce se sarbatoreste de Halloween

Pe locuri… fiti gata… start !

Dragilor, multe tari au intrat in ultimele zile de pregatiri pentru sarbatorirea Halloween-ului, ziua tuturor Sfintilor. Dovleacul sculptat este unul din simbolurile acestei sarbatori si reprezinta Lanterna lui Jack.

Halloween-ul este sarbatorit pe data de 31 octombrie a fiecarui an in foarte multe tari, insa cel mai intens in Irlanda, Statele Unite, Canada, Puerto Rico si Regatul Unit. Celebrarea lui consta in colindat, costumat, atractii bantuite, mancaruri specifice, jocuri si alte activitati.

Ce se sarbatoreste de Halloween?

Festivalul  sarbatoreste sfarsitul „jumatatii luminoase” a anului si inceputul „jumatatii intunecate” si este uneori considerat a fi „Anul Nou Celtic”. Se spune ca pentru a indeparta spiritele rele trebuie ca participantii la sarbatoare sa poarte costume si masti. Astfel se indeparteaza spiritele rele deghizandu-se ei  insisi in spirit rau pentru a le evita. In Scotia, rolul spiritelor este jucat de tineri imbracati in alb cu fetele mascate sau innegrite.  Focurile de tabara joaca si ele un rol in festivitati.

Culorile traditionale si care trebuie sa predomine in celebrarea Halloween-ului sunt negru si portocaliu. Alaturi de dovleac, alte simboluri asociate acestei sarbatori sunt cocenii de porumb, sperietorile de ciori – elemente ale toamnei. Atractiile bantuite sunt niste locuri special concepute sau transformate pe perioade determinate pentru a speria vizitatorii.

Destinatia lor este divertismentul.

Aceasta industrie a promovarii Halloween-ului nu pune in pericol omul ci doar amplifica semnificatia sarbatorii si o fac resimtita cateodata pana in adancul inimii.

La targurile si festivalurile acestei zile, oricare ar fi locatia, vom putea cumpara spre deliciul tuturor mar caramelizat, porum caramelizat, bomboane in forma de lilieci, cranii, dovleci, viermi, dovleac, placinta de dovleac, seminte de dovleac, porumb dulce, etc.

De o popularitate mai mare decat sarbatoarea Halloween-ului cand se vand cele mai multe bomboane, cand se decoreaza locuintele, magazinele, birourile cu motive specifice, se bucura doar Craciunul.

Articole recente:

Articole similare:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *