Tower Bridge este cel mai inalt pod din Londra

tower bridge,london,london tower bridge

Tower Bridge

Tower Bridge este cel mai inalt pod din Londra. El apartine simbolic turnului Londrei.

Podul a fost proiectat de Horace Jones (20 mai 1819 – 21 mai 1887). Lucrul la constructie a inceput in anul 1886 si a durat 8 ani, timp in care 5 oameni importanti si-au pus amprenta pe lucrare (John Jackson (fundatia), William George Armstrong (hidraulica), William Webster, Herbert Henry Bartlett si William Arrol).

Lungimea podului este de 244 m si este sustinut de doua turnuri cu inaltime de 65 m fiecare.
Constructia permite pietonilor sa treaca podul, chiar si atunci cand acesta este deschis, datorita galeriilor pietonale inalte de 44 de metri. In constructia turnurilor si galeriilor au fost folosite peste 11000 tone de otel.

Cresterea traficului pietonal, a facut ca la mijlocul secolului al XIX-lea, sa se ridice un nou pod, la est de London Bridge. Tunelul Tower Subway a functionat ca si metrou pentru putin timp, intr-un final devenind pasaj pietonal.

Astfel, in 21 iunie 1886 incep lucrarile de constructie dupa proiectul propus de H.Jones. Pe 30 iunie 1894, Tower Bridge a fost inaugurat de Printul de Wales, Edward si sotia sa, printesa Alexandra.

Din cauza hotilor de buzunar ce au invadat galeriile, aceasta au fost inchise in 1910 si redeschise abia in 1984 dar sunt folosite drept muzeu si platforme de vizitare.

In prezent, motoarele pudului sunt electrice.

Astfel, inainte de ridicare se aude un semnal care ii informeaza pe toti ca trecerea este oprita. Dupa ce nava a trecut, aripile sunt coborate si traficul este reluat.

Articole recente:

Articole similare:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *