Ziua internationala a tineretului

12 august,ziua internationala a tineretului12 AUGUST

EVENIMENTE

12 august este a 224-a zi a calendarului gregorian si a 225-a zi in anii bisecti.

12 august 1871: Infiintarea Cabinetului numismatic al Academiei Romane, prin donatiile lui Al. Papiu Ilarian si V.A. Urechia.

12 august 1816 se naste Ion Ghica, om politic, prozator si economist roman (d. 1897); in 1899 se naste Scarlat Longhin, medic roman (d. 1979);

in 1913 se naste Clody Bertola, actrita romanca de teatru si film (d. 2007);

in 1916 se naste Ioan Dicezare, pilot roman (d. 2012).

In 1933 moare Alexandru Philippide, lingvist si filolog roman (n. 1859);

in 1963 moare Simion Sanielevici, matematician roman (n. 1870);

in 1965 moare Constantin Kiritescu, om de stiinta, zoolog, publicist si istoric roman (n. 1876).

  • SF. MC. FOTIE, ANICHIT, PAMFIL SI CAPITON (CALENDAR ORTODOX)
  • ZIUA INTERNATIONALA A TINERETULUI

Ziua international a tineretului !

Stiati ca pe data de 12 august intreaga lume sarbatoreste Ziua Internationala a Tineretului ?

Pentru a sarbatori nu doar cu “mici si bere” un eveniment trebuie sa il intelegi in primul rand, sa  stii istoricul si semnificatia acestuia. E interesant sa ai cateva intrebari despre acest eveniment, sa cauti raspunsuri, sa vezi daca te regasesti si daca te reprezinta ca om.

TINERETEA  inseamna energie, entuziasm si…nebunie. Tineretea este ceea ce are mai pretios omul in viata. Va veni ziua cand nu vom mai alerga innebuniti de colo-colo, nu vom mai avea impresia ca facem ceva interesant si necesar in permanenta…cariera, concurenta, bani, distractii, cariera, concurenta, bani…asta inseamna sa fii tanar, sa te agiti in nestire, fara repere? Doreste-ti sa faci ceva pe Pamant, ceva din inima. Indrazneste sa arati frumosul din sufletul tau si nu-ti fie teama ca vei pica in penibil atata timp cat ideile tale frumoase ar putea sa te scoata din rutina si iti vor asigura o batranete hranita din amintirile tineretii. Este adevarat ca daca nu ai bani, esti tentat sa zici ca nu vei avea amintiri. V-as sfatui sa nu tindeti la mai mult, si mai mult, si mai mult, pana nu va bucurati si nu multumiti Celui de Sus macar de ceea ce aveti. Din apoape in aproape veti reusi. Nu costa o avere sa iti explorezi imprejurimile natale, sa dai o mana de ajutor oamenilor nevoiasi, sa iti exprimi gandurile in versuri…ai o intreaga tinerete la dispozitie pentru asta!

TINERETEA inseamna LIBERTATE! Libertate inseamna creativitate, inseamna curajul de a tinti departe, de a cunoaste cat mai multe, de a te regasi ca persoana, de a continua si realiza ceea ce parintii nostri nu aveau libertatea sa faca.

TINERETEA inseamna sa iti cauti si sa iti gasesti acel dar de la Dumnezeu ce te poate scoate din umbra si care iti poate contrui amintiri. Timpul nu este adesea de partea noastra. Nu asteptati sa treaca ziua, luna, anul, sa vina leafa.

“Las-o ma ca merge asa” nu prea merge de fapt si este total impotriva a ceea ce noi oamenii avem de facut in viata.

TINERETEA inseamna carpe diem!

Articole recente:

Articole similare:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *