Windows 8 disponibil in trei versiuni

Dupa ce Microsoft a avut un real succes cu sistemul de operare Windows 7, se pregateste Windows 8.

Windows 8 este un sistem de operare foarte mult asteptat de utilizatori. Inca de cand Windows 8 Consumer Preview a fost disponibil pentru download, foarte multi au instalat acest sistem de operare pe masini virtuale, aparand pe internet fel de fel de tutoriale despre Windows 8.

Desi existau voci care spuneau ca nu se va numi Windows 8 acum este oficial.

Noul sistem de operare de la Microsoft se va numi “Windows 8” si va fi disponibil in 3 variante fata de Windows 7 in care am fost ametiti de cate tipuri de Windows 7 au fost disponibile (Home, Home Premium, Professional, etc.).

O prima versiune se va numi “Windows”, iar pentru companii care au nevoie de criptare, virtualizare sau un join pe domeniu va exista “Windows Pro”. Ambele versiuni de Windows 8 vor rula atat pe procesoare x86 pe 32 de biti cat si pe procesoarele x64 pe 64 de biti existente in acest moment pe piata.

O a treia versiunea este Windows RT care se adreseaza echipamentelor dotate cu procesoare ARM.

Aplicatiile Microsoft Excel, Microsoft Word, Microsoft PowerPoint si Microsoft OneNote vor fi disponibile si pe noul sistem de operare, acestea fiind optimizate si pentru ecranele tactile de ultima generatie.

Daca inca nu aveti idee despre cum va arata Windows 8 inca mai puteti descarca gratuit varianta Windows 8 Consumer Preview disponibila pe site-ul de la Microsoft.

Articole recente:

Articole similare:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *