Virtualizare pe Windows 8

vmware,vmware player,virtualizare,virtualizare windows 8VIRTUALIZARE

VIRTUALIZARE PE WINDOWS 8

Hyper-V sau VMware

Masinile virtuale ne fac viata mai usoara.

Este un lucru foarte bine stiut de profesionistii din domeniul IT.

De ce sa ne facem masini virtuale ?

Vrei o tableta ? Click aici !

In primul rand masinile virtuale ne ajuta sa invatam fara sa ne stricam sistemul de operare. Un alt aspect important este faptul ca nu iti trebuie un alt calculator pentru a testa un sistem de operare nou sau pentru a testa diferite aplicatii in retea.

Pe Windows XP, Windows Vista sau Windows 7, Microsoft oferea gratuit Virtual PC pentru a putea realiza masini virtuale bazate pe sistemul de operare Windows si era apreciat de cei care aveau Windows Vista pentru XP Mode, care din punctul nostru de vedere a fost o chestie mai mult de marketing decat utila.

La Windows 8 am avut o surpriza total neplacuta din acest punct de vedere. Virtual PC a fost inlocuit cu Hyper-V, dar cu ajutorul caruia nu poti face prea multe (nu comentam prea multe despre asta) si de aceea recomandam o solutie gratuita VMware numita VMware player.

Incearca virtualizare pe un Dell Inspiron N5110 cu un procesor Intel CoreTM i5-2430M si nu ai sa regreti. Astfel obtii o solutie mobila cu masini virtuale.

VMware Player este perfect pentru a va face masini virtuale in care sa instalati atat distributii de Linux precum Fedora, CentOS, Ubuntu, Debian sau Windows. Mai exact daca doriti sa invatati Linux si aveti un calculator pe care aveti instalat Windows, puteti face o masina virtuala de Linux fara a renunta la sistemul dumneavoastra de operare preferat.

VMware player mai este preferat si de utilizatorii care au Linux instalat pe un calculator (de exemplu Ubuntu, Fedora, Debian sau CentOS) si vor sa ruleze si sistemul de operare Windows fara sa isi faca un Dual Boot.

VMware Player poate fi instalat pe sistemele de operare Windows, dar si pe Linux, ceea ce este un mare avantaj. VMware Player este o solutie de virtualizare perfecta pentru invatare, in schimb daca doriti masini virtuale in mediul de afaceri atunci va trebui sa detineti o licenta, care nu este tocmai ieftina.

Atunci cand folositi un program de virtualizare trebuie sa fiti constienti si de faptul ca aveti nevoie si de un hardware adecvat. Necesita un procesor capabil de virtualizare, memorie RAM suficienta si un HDD pe care sa puteti salva masinile virtuale.

Click AICI pentru un calculator bun

Daca totusi doriti sa instalati multe masini virtuale pe un singur calculator si aveti pretentia ca acestea sa functioneze perfect si simultan atunci va trebui sa aveti in vedere un server pentru business cu multa memorie RAM, HDD-uri rapide in RAID.

Click AICI pentru un server de business mediu la care va recomandam instalati pana la 32 GB memorie RAM.

Pentru acasa daca doriti sa instalati VMware Player va recomandam sa aveti un calculator sau un laptop cu un procesor Intel i3, 4 Gb memorie RAM si un HDD de 500 GB pentru a putea creea mai multe masini virtuale.

De unde pot sa instalez VMware Player gratuit ?

Raspunsul este simplu. Direct de la producator. CLICK AICI PENTRU DOWNLOAD VMware Player

Vrei sa stii mai multe despre calculatoare intra pe blog.digital-helpdesk.ro

Vrei sa inveti Linux, Baze de date sau programare ? Intra pe blog.digital-helpdesk.ro

Articole recente:

Articole similare:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *