Viespea gigant – insecte exotice

viespea gigant,insecte exotice,viespea,insecte

VIESPEA GIGANT

INSECTE EXOTICE

INSECTE OTRAVITOARE

Cele mai exotice si mai incredibile insecte

In cele ce urmeaza vom prezenta cateva dintre cele mai ciudate si mai exotice insecte de pe mapamond.

Asadar, in prima parte vom vorbi despre viespea gigant, scorpionul manciurian auriu, scorpionul gigant, carabusul oriental, lacusta migratoare, carcaiacul vietnamez, plosnita orientala, gargarita uriasa de bambus etc.

Viespea gigant (Vespa Sp.)

Viespea gigant face parte din increngatura Artropode, subincrengatura Antenate, clasa Insecte, ordin Himenoptere, familia Vespide, genul Vespa.

Dimensiunea foarte mare este o trasatura specifica membrilor genului Vespa .

Acestea ating o lungime de 4,5 cm, anvergura aripilor ajungand la 7,5 cm. Corpul acestor insecte este acoperit de un desen alcatuit dintr-un amestec cromatic de tonuri inchise si deschise, combinatia cel mai des intalnita fiind de negru cu galben. Pe cap se pot observa doua mandibule puternice, niste ochi mari si compusi de culoare cafenie si doua antene.

Pe torace se regasesc doua perechi de aripi si trei perechi de membre locomotoare. Aria de raspandire este foarte mare din Peninsula Iberica si pana in Orientul Indepartat, existand cateva specii care au fost introduse in Africa si pe continentul american.

Traiesc in regiunile in care temperaturile nu ocileaza foarte mult si unde umiditatea este foarte ridicata. Ele reprezinta o reala problema pentru apicultorii din multe zone din aria lor de raspandire, cunoscuta fiind voracitatea unor specii, mai ales a speciei V. Mandarinia, care pot elimina definitiv in doar cateva minute un stup alcatuit din cateva mii de albine melifere.

Articole recente:

Articole similare:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *