Videoclip: Mariah Carey – Without You

Mariah Carey este una dintre cele mai apreciate cantarete pop ale tuturor timpurilor, fiind considerata si cel mai de succes artist american al anilor ’90.
Vocea ei, ce se intinde pe cinci octave, a cucerit intreaga lume: Mariah Carey a vandut peste 200 de milioane de discuri in cei 20 de ani de cariera.
Este detinatoarea recordului pentru “cele mai multe single-uri Nr. 1 ale unui artist solo” (18).
Mariah Carey a lansat 16 albume, are in palmares cinci trofee Grammy si a adunat nu mai putin de 34 de nominalizari la celebrele premii ale industriei muzicale. A fost considerata multa vreme rivala lui Whitney Houston, pana a inregistrat un duet de succes cu aceasta (“When You Believe”), in 1998.
Copilaria lui Mariah a fost marcata de discriminare rasiala si divortul parintilor, la care s-a adaugat saracia. Mama ei, care fusese cantareata de opera, era nevoita sa aiba mai multe slujbe simultan pentru a intretine familia.
Mariah Carey a inceput sa cante la trei ani, primind primele lectii de canto chiar de la mama ei. Stilul de interpretare i-a fost influentat puternic de Minnie Ripperton, de la care a “prins” tehnica necesara pentru a canta whistle register (cel mai inalt registru pe care il poate atinge vocea umana).
In liceu, Mariah a inceput sa inregistreze demo-uri pentru diverse studiouri locale. A inceput o scoala de machiaj pe care nu a mai terminat-o, deoarece in 1988 o caseta de-a ei a ajuns pe maini bune: Tommy Mottola, presedintele Sony Music, a fost impresionat de vocea si piesele lui Mariah si i-a oferit indata un contract.Articole recente:

Articole similare:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *