DESPRE COLICI LA COPII
MASAJ CORPORAL LA COPII
Seara de seara, copilul dumneavoastra plange, se incordeaza ca un arc si se chirceste ?
Cu siguranta ati fost avertizati ca veti trece prin aceasta perioada, asa ca nu aveti de ce sa va ingrijorati.
Nu este vorba despre o problema de sanatate, ci despre faimosii colici. Aici puteti gasi cateva sfaturi de ajutor.
Atunci cand asezati copilul la san sau cand ii dati biberonul, tineti-l intr-o pozitie aproape verticala.
Asezat orizontal, bebelusul poate sa inghita prea mult aer, astfel ca, pozitionat vertical, va suferi mai putin de pe urma gazelor. De asemenea, va inghiti mai putin aer daca ii dati laptele intr-un biberon mai mic (90-125 ml) decat intr-unul mai inalt (240 ml).
Am vazut noi la o mamica ca masajul corporal va linisti tensiunea resimtita in burtica si va calma supararea celui mic. Atentie ca masajul nu intalura colicii ci doar amelioreaza durerea. Puneti-va pe palme cateva picaturi de ulei de masaj pentru bebei, incalziti putin lotiunea in maini, apoi incepeti masajul. folositi miscarile circulare, incepand de la buric si mergand catre exterior, in sensul acelor de ceasornic.
Masajul poate dura jumatate de ora sau o ora, in functie de rabdarea bebelusului. Evitati sa realizati acest masaj imediat dupa masa la san sau din biberon. Masajul are efecte benefice in dezvoltarea lui psihologica si fiziologica.
Feriti-va copilul de zgomote, de stres si incercati sa-i oferiti cat mai mult calm si stabilitate. Nu dati televizorul tare, nu tipati in preajma lui, nu chemati multa lume in vizita, nu aprindeti brusc o lumina puternica, nu-l mutati des din spatiul sau (unde se simte in siguranta), nu-l bruscati la imbracare si schimbare etc.
Mamicile care alapteaza pot incerca sa bea ceaiuri calmante cu cateva ore inainte de momentul mesei. Acestea vor avea un efect relaxant nu numai asupra dumneavoastra, ci si asupra celui mic. Ceaiul de musetel, de anason si de chimen sunt cateva dintre acestea.
Daca plansetele devin insuportabile si bebelusul se chinuie din cauza colicilor, plecati cu copilul la o plimbare cu masina prin oras. Indiferent de ora, puteti pierde o jumatate de ora macar pe afara. Zgomotul motorului si miscarea continua vor atenua colicii si veti constata ca cel mic adoarme chiar de cand iesiti pe usa.
Beneficiile masajului la bebelusi !
Atat pentru parinti cat si pentru nou-nascutul casei, acomodarea unii cu ceilalti presupune multe eforturi. Schimbarea programului de somn, acomodarea cu programul de mese al bebelusului si in general, acomodarea cu agitatia si schimbarile totale produse de venirea pe lume a copilului, el trebuie sa se obisnuiasca cu noul camin, sa se acomodeze cu noua hrana si cu modalitatea de a se hrani.
Pentru a elimina stresul , cel mai indicat remediu pentru nou-nascut este masajul. Acesta il va calma si ii va crea senzatia de incredere ca totul merge asa cum trebuie si ca nu are de ce sa se sperie.
In timpul masajului folositi miscari tandre si nu mecanice. Nu fortati copilul sa stea intr-o anumita pozitie cand vreti voi. Lasati-i libertate de miscare caci puteti reveni mai tarziu la acele zone.
Am citit chiar ca intareste in timp, increderea in sine si intareste legatura intre parinti si copii. Lasandu-va coplesiti de stres, exista sanse foarte mari sa uitati sa ii aratati copilului cat de mult il iubiti.
De asemenea, copiii care primesc sedinte regulate de masaj sunt mai calmi, mai relaxati si astfel mai atenti la lumea inconjuratoare si mai receptivi catre invatare.
Beneficiile masajului ii pot ajuta pe copii care sunt predispusi la formarea de gaze, la constipatie si alte probleme digestive.
Masajul este binevenit si pentru nou-nascutii prematuri, conferind siguranta si relaxare, acestia se pot dezvolta mai usor. Insa, tipul de masaj si durata lui in cazul de prematur, trebuie specificate de catre medicul care urmareste evolutia bebelusului.
Exista si contraindicatii !
- bebelusul trebuie sa fie treaz in timpul masajului;
- nu trebuie efectuat masaj daca nou-nascutul are febra sau o iritatie a carei cauza nu este cunoscuta pe deplin;
- nu este indicat sa ii faceti masaj copilului daca sunteti pe fuga sau intr-o stare de anxietate.
Pentru orice simptom al copilului vostru care va alerteaza, nu ezitati niciodata sa apelati la medicul pediatru care il are in evidenta.
Articole recente:
- AB generator – Pareri despre AB generator
- Animalute spre adoptie
- Dezvaluirile cutremuratoare ale unui medic
- Campania FARA ALCOOL LA VOLAN
- La nunta cu formatia STIL din Tulcea
- Cum poti sa castigi 300 RON in 10 minute
- Poze cu pisici frumoase din viata reala
- Tower Bridge este cel mai inalt pod din Londra
- Turnul Londrei a servit drept resedinta monarhilor englezi
- MMA Constanta cel mai bun club din Constanta
Articole similare:
- Cum sa organizezi un botez in doar patru pasi
- Leagan pentru bebelusi cu baterii
- Ghiozdan potrivit pentru copil
- Planse de colorat pentru copii cu pisici
- Ghiozdane pentru copii
- Planse de colorat pentru copii cu printese
- Cum trebuie sa arate camera copilului
- 1 Iunie Ziua Internationala a Copiilor
- Cadouri pentru copii – Jucarii pentru copii
- Scapa de celulita rapid si eficient