Un virus nou se raspandeste prin Yahoo Messenger

Yahoo Messenger este din nou o sursa buna pentru ca infractorii cibernetici sa transmita virusi cu ajutorul carora sa sustraga informatii confidentiale despre utilizatori.

In general astfel de atacuri au ca scop colectarea de informatii ale cartilor de credit (carduri bancare) in vederea comercializarii acestor date sau pur si simplu pentru sustragerea de sume mai mari sau mai mici din conturile bancare ale detinatorilor.

De cateva zile utilizatorii de Yahoo Messenger primesc un mesaj de genul¬†“ha ha foto” urmat de un link care te indeamna sa dai click pentru a vedea o poza funny (exemplu: http://bit.ly/UzvXfBfTY?Facebook.com-IMG5476231.JPG).

Ce se intampla daca dai click pe acest link ?

In momentul in care se da click pe link-ul primit, virusul se instaleaza si incepe sa colecteze date din cache-ul browserelor (de exemplu: Internet Explorer, Firefox, Opera), mai exact fura datele de log-are pe Facebook si incepe sa se raspandeasca prin intermediul retelei de socializare, dar este specializat si pe furtul de coduri memorate de 8-16 caractere, adica in traducere codurile card-urilor bancare.

Administratorii bit.ly incearca sa reduca riscul blocand link-ul catre virus, dar periodic infractorii modifica link-ul punand in pericol calculatoarele si datele personale ale utilizatorilor de Facebook si Yahoo Messenger.

Ce trebuie sa faci daca ai muscat momeala infractorilor ?

In cazul in care ai fost pacalit si ai dat click pe link-ul primit prin Yahoo Messenger atunci cu siguranta ai nevoie de un antivirus capabil sa te scoata din aceasta situatie neplacuta.

Exista doua programe antivirus GRATUITE care te pot ajuta. In cazul in care nu sunteti prea dibace in ale calculatoarelor apelati de urgenta la un specialist in domeniu.

Programe antivirus GRATUITE:

 1. Malware Bytes care poate fi descarcat facand click pe link-ul urmator: Descarca gratuit Malware Bytes;
 2. Microsoft Security Essentials care poate fi descarcat facand click le link: Descarca gratuit Microsoft Security Essentials (pentru a utiliza acest program aveti nevoie de Windows Autentic (Genuine).

De asemenea puteti folosi si antivirusi comerciali destul de puternici precum Kaspersky Antivirus sau BitDefender.

Articole recente:

Articole similare:

2 comments for “Un virus nou se raspandeste prin Yahoo Messenger

 1. liviu
  30/03/2012 at 04:06

  si daca acei hackeri au facut acest virus nedetectabil ce faci?sunt mii de virusi nedetectabili cu antivirusi cu licenta si update la zi si nu il recunosc.lumea evolueaza pas cu pas.daca nu intelegeti ce am vrut sa zic pas cu pas atunci las-o balta

 2. cosmin
  30/03/2012 at 09:15

  pai toti virusii in prima faza sunt nedetectabili o perioada care poate fi mai lunga sau mai scurta.

  cat timp este nedetectabil stai cu el in calc. sau daca observi ca windoza a ia razna poti face o formatare ca la carte

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *