Tratamente naturiste otita, orgeletul si oxiuriaza

tratamente naturiste,otita,orgeletul,oxiuriazaTRATAMENTE NATURISTE

ORGELETUL

Mic furuncul care apare la marginea pleoapei, avand forma unui bob de orez, orgeletul, este cunosct ca si denumire populara urcior. Acesta reprezinta o infectie, mai ales stafilococica, a glandelor de la marginea pleoapelor.
Simptomele orgeletului pot fi: proeminenta rosie, fierbinte,dureroasa la palpare si, uneori, spontan,
generatoare de disconfort, in apropierea marginii pleoapei. In cazul orgeletelor recidivante poate fi un simptom al altor afectiuni, precum diabetul si dermatozele cronice.
Ulciorul nu trebuie stors sau spart, trebuie lasat sa treaca de la sine.
Plante medicinale ce pot fi utilizate: galbenelele, jalesul, musetelul, nucul, patlagina, socul, salata.
Daca orgeletele recidiveaza, este bine sa mergeti la medic, care va poate prescrie un unguent sau o solutie cu antibiotic.
Pentru UZ INTERN
Jalesul – tinctura din frunze, in alcool de 70 de grade si se iau 15 picaturi de 3 ori pe zi.
Nucul – tinctura din frunze proaspete in alcool de 70 de grade. Se iau 15 picaturi de 3 ori pe zi.
Pentru UZ EXTERN
Galbenelele – infuzie dintr-o lingura de plante maruntita, la o cana de 250 ml cu apa. Se aplica comprese in zona orgeletului.
Musetelul – infuzie dintr-o lingurita de flori la o cana cu apa de 250 ml. Se aplica comprese in zona afectata.
Socul – decoct dintr-o lingura de flori la o cana cu apa rece. Se fierbe 15 minute. Se aplica sub forma de cataplasme.

OTITA

Reprezinta inflamatie acuta sau cronica a casei timpanului.
Exista 3 grupe de otite, corespunzand localizarii inflamatiei: externa, medie si interna.
Otita externa reprezinta inflamatia pavilionului auricular si/sau a conductului auditiv extern (canalul ce duce spre timpan).
Otita medie reprezinta inflamația urechii medii; apare frecvent la copii mici din cauza particuaritațior anatomice ( trompa lui Eustachio este larga, orizontala și scurta), poziției orizontale a copilului și imunodificiența fiziologica.
Otita interna (labirintita)- prezinta inflamația labirintului. Infecția ajunge in labirint prin intermediul ferestrelor ovala sau rotunda.
Tratamentul variaza in functie de tipul afectiunii, de varsta pacientului si in toate cazurile de otita este obligatoriu sa va prezentati la medic de specialitate ORL. Autotratarea otitei este foarte periculoasa pentru ca membrana timpanica poate fi perforata.
Pe langa tratamentul aplicat de medicul ORL-ist, sunt si cateva plante medicinale ce pot ajuta la recuperare: cimbrul, galbenelele, jalesul, musetelul, sovarnul, tataneasa, trifoiul rosu, urzica.
Acestea pot fi folosite atat pentru uz extern cat si pentru prepararea unor lotiuni complexe.

OXIURIAZA

Boala parazitara intertinala, provocata de viermi numiti oxiuri. Se intalneste mai des la copii. Se manifesta prin dureri abdominale, mancarimi, greata, diaree. Oxiurul este un vierme cilindric mic de circa 1 cm lungime, alb galbui, care traiește in cec. Femela matura, cu uterul plin cu oua migreaza noaptea și depune ouale in regiunea perianala și perineala provocand un prurit anal nocturn; ouale embrioneaza in circa 6 ore, devenind infecțioase, și contamineaza hainele, lenjeria de pe pat, aerul și praful incaperii.
Tratamentele actuale cu benzimidazoli (mebendazol, flubendazol, albendazol), pamoat de pirantel, pamoat de pirvinium sunt bine tolerate și foarte eficiente in cazul in care sunt insoțite de masuri de igiena riguroasa.

Plante medicinale ce pot fi utilizate, dupa consultarea medicului specialist, sunt afinul, crusinul, pelinul, piersicul, sapunarita, usturoiul.

UZ INTERN
Afinul – infuzie dintr-o lingurita de frunze, la o cana cu apa clocotita (250 ml). Se beau 2 cani pe zi. Macerat de fructe – o cana pe zi.
Crusinul – decoct dintr-o lingurita pulbere scoarta de crusin, la o cana cu apa (250 ml).
Se fierbe 15 minute si apoi se strecoara. Se amesteca cu infuzie de Pelin. Se bea cate o cana pe zi.
Pelinul – pulbere de ta 2 g si miere de albine. Se ia dimineata, pe stomacul gol. Se mananca, pe stomacul gol, 500 g afine sau fragi si, timp de 6 ore, nu se mai mananca nimic. Se repeta 5 zile consecutiv.
UZ EXTERN
Pelinul – infuzie djntr-o lingura de ta uscata si maruntita, la o cana cu apa clocotita (250 ml). Se fac bai la sezut.
Sapunarita – infuzie dintr-o lingura de radacina maruntita, la o cana cu apa clocotita (250 ml). Se fac bai la sezut.
Usturoiul – infuzie dintr-o lingurita de catei zdrobiti, la 300 ml apa clocotita. Se lasa 15 minute si apoi se fac bai la sezut.

Articole recente:

Articole similare:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *