Tehnologia 4G acum si in Romania

4g,lte,internet 4g,tehnologia 4g,4g romania,4g in romaniaDaca mai avem mult pana sa ne mai civilizam, la capitolul tehnologie Romania sta foarte bine.

Aici ne vom referi la viteza de navigare pe internet.

In Romania putem naviga pe internet cu viteze foarte mari fata de multe alte tari mult mai dezvoltate.

Desi nu prea avem echipamente, iata ca din 2013 putem beficia de servicii 4G oferite de operatorul de telefonie Vodafone. Pentru a face posibil acest salt tehnologic cei da la Huawei au ajutat Vodafone sa implementeze 4G si in Romania.

Servicile 4G au mai fost lansate in Germania si Portugalia.

De ce avem nevoie de 4G ?

Tehnologia 4G va permite transferuri de date la viteze de pana la 100 MB/s intr-o retea radio. Spre comparatie, retelele actuale ale operatorilor locali mobili asigura transferuri de date cu viteze de pana la 21,6 MB/s.

Viteza ridicata de transfer a datelor va permite operatorilor sa furnizeze servicii de video streaming de inalta definitie (HD), supraveghere video HD, videoconferinta HD cu apel video si apel mobil, jocuri online, acces Internet in banda larga si aplicatii bazate pe media portal.

De asemenea, tehnologia 4G va permite operatorilor sa faca fata cresterii exponentiale a traficului de date mobile si sa isi diminueze costurile operationale, in conditiile in care, in 2010, numarul de utilizatori de telefonie mobila in banda larga l-a depasit pe cel al utilizatorilor de telefonie fixa.

Desi fibra optica va fi inca mult timp la moda, 4G este tehnologia care ne poate ajuta sa avem un birou mobil conectat la internet de mare viteza.

Furnizorii de internet prin fibra optica cu siguranta nu vor sta cu mainile in san si probabil vor oferi clientilor sai viteze mult mai mari.

Deja unele companii se pregatesc sa ofere conexiuni la internet de 150 Mbps si chiar 1000 Mbps.

Ii asteptam cu drag.

Sursa informatii: www.incont.ro

Articole recente:

Articole similare:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *