Stii ce sunt eczemele ?

eczema,eczeme,tratament eczema,tratament,eczemeCE SUNT ECZMELE
TRATAMENT IMPORIVA ECZEMELOR
DESPRE ECZEME

ECZEMELE reprezinta boli frecvente de piele ce apar din cauza sensibilitatii organismului la diferite substante.

Boala se manifesta printr-o roseata a pielii, insotita de mancarimi. Pe aceste zone inflamate, apar vezicule care in urma scarpinaturilor se rup, se scurge lichidul la suprafata pielii si se formeaza o crusta. Putem aminti cateva cauze care declanseaza eczema: substante chimice nocive, frigul, caldura, substante de origine vegetala, microbe. Important de retinut este faptul ca eczema are tendinta de extindere, recidivare si cronicizare.

Afectiunea cunoaste doua faze de evolutie: acuta sau cronica, dar intre acestea se cunosc si cinci faze intermediare:

1. Faza eritematoasa – caracterizata prin aparitia unor placi usor edematoase, insotite de mancarime si/sau senzatie de arsura care poate duce la eruptia cutanata;
2. Faza de veziculatie – placa initiala se acopera rapid cu vezicule mici, superficiale, ce contin un lichid clar sau galbui. Veziculele apar in pusee, primele se sparg si apar altele noi la marginea placii eczematoase.
3. Faza de zemuire este caracterizata prin ruperea veziculelor spontan sau in timpul scarpinatului. La suprafata placii de eczema apar picaturi de lichid care se scurg . Netratata, eczema se poate suprainfecta;
4. Faza de crustificare apare prin reducerea si uscarea serozitatii, formand cruste galbui, usor detasabile.
5. Faza de descuamare apare dupa caderea crustelor; pielea este subtire, se descuameaza continuu in scuame fine sau lamelare. Aceasta faza dureaza cateva zile sau saptamani, tegumentul revenind treptat la aspectul normal.

Plantele medicinale ce pot fi utilizate : aloea, bradul, cicoarea, cimbrul, coada calului, coada soricelului, frasinul, galbenelele, iedera, izma, lemnul dulce, lumanarica, rogozul, scaiul, musetelul, nucul, ovazul, papadia, plopul, sunatoarea, teiul, urzica, varza, stevia, morcovul.

UZ INTERN
Aloea – se ia 1,5 kg de planta si se trece prin masina de tocat carne. Se adauga 2,5 kg miere si 3,5 L vin rosu. Amestecul se pune intr-un borcan din sticla si se pastreaza 5 zile intr-un loc racoros si intunecos. Se mananca cate o lingurita de trei ori pe zi, cu doua ore inaintea meselor, timp de sapte zile. Se continua apoi cu o lingura, de trei ori pe zi, cu doua ore inaintea meselor. Cura dureaza 2-3 saptamani sau o luna. In timpul tratamentului nu se consuma lapte sau oua.

Cioarea – infuzie din trei linguri de planta la un litru de apa. Cantitatea se bea in timpul unei zile.

Papadia – infuzie de 1-2 lingurite de radacina, la o cana cu apa (250ml). Se beau 2-3 cani pe zi.

CEAIURI
Musetel 40 g de flori, soc 30 g de flori, tei 30 g de flori si se face infuzie dintr-o lingura de amestec la o cana cu apa. Se beau 2-3 cani pe zi.

Brad alb 120g de frunze, lemnul dulce 40 g de frunze, tintauta 40 g de frunze si se face infuzie din doua linguri de amestec la o cana cu apa de 250 ml. Se beau 2-3 cani pe zi.

UZ EXTERN
Brusturele – infuzie preparata din doua linguri de radacini la o cana cu apa de 250 ml si se aplica comprese in zona afectata.

Cimbrul – infuzie sau decoct din doua linguri pulbere din planta la o cana cu apa de 250 ml si se fac spalaturi locale.

Galbenelele – infuzie din 20-30 g de flori la un litru de apa. Tincture din 20 g de flori macerate 8 zile in 100 ml de alcool. Se fac comprese cu 10 g de tincture la 100 ml de apa fiarta si racita.

Morcovul – cataplasem cu radacini rase sau frunze zdrobite.

Nucul – decoct din 30-40 g de frunze la un litru de apa. Se fac bai locale si generale.

Teiul – infuzie din 500 g de flori peste care se toarna 3 litri de apa clocotita. Se fac bai generale si locale.

LOTIUNI COMPLEXE
Coada soricelului 20 g de flori, tataneasa 20 g de radacina, sapunarita 20 g de radacina; se face decoct din doua linguri de amestec la o cana cu apa si se aplica comprese pe zonele afectate.

Din Cimbrul de cultura – plata, se fac bai. Punga de tifon cu plante se inmoaie in 100-150 ml de apa rece, pan ace plantele se imbiba, apoi se face o decoctie scurta de 5 minute. Dupa 10 minute decontul se toarna in apa de baie si se fac cure de 18-21 de bai, cate o baie de doua zile.

Din Nuc frunze, tataneasa radacina si plop muguri se face decoct din doua linguri de amestec la o cana de apa de 250 ml. Se aplica comprese sau se fac bai in zonele afectate.

Articole recente:

Articole similare:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *