Secretul formelor in arta Feng Shui

feng-shui-omul-si-armonia-iubirea-arta-feng-shui-bunastarea-fericirea-feng-shui-frumuseteaSECRETUL FORMELOR in FENG SHUI

Orice creatie este, la origine, lupta unei forme puternice impotriva unei forme imitate (André Malraux – Psihologia artei)

Geometria este o armonie a formelor astfel:

PATRATUL reprezinta creatia, pamantul, stabilitatea.patratul ofera sentimente de corectitudine, loialitate, fermitate si sinceritate.  In China, spatiul este fragmentat ori format din patrate lipite unul de altul;

TRIUNGHIUL reprezinta spiritualitatea, ascensiunea. Simbolizeaza Treimea, ochiul lui Dumnezeu. Franc-masonii vad in el un însemn predestinat. Daca ii sunt rotunjite colturile, energia lui devine acceptabila;

CERCUL  ne duce cu gandul la forma Soarelui si a Lunii si semnifica blandetea si fertilitatea, unitatea, universalul si eternitatea. De asemenea, cercul reprezinta protectie: se traseaza un cerc in jurul unei persoane pentru a se apara de dusmani sau pentru a se feri de atacuri.

CRUCEA  inainte de a avea valoarea crestina a crucii, aceasta determina o orientare in spatiu, un punct de intalnire a contrariilor. Ea reproduce si pozitia fiintei omenesti cu bratele departate.

Simetria este un echilibru, o armonie, o egalitate. Aceasta opreste insa spontaneitatea si spiritul creator lasand destul de putin loc intuitiei si imaginatiei.

La ce ne ajuta jocul cu spatiile si formele? Aceste actiuni pun in miscare chi-ul bun in propriul mediu. Prin manipularea spatiilor, omul isi compune propria viata, propriul univers! Asadar, micul cosmos al fiecarui om trebuie sa fie patruns de chi bun!

Atentie mare la formele ce va inconjoara si pe care alegeti sa le introduceti in spatiul dumneavoastra.

Simbol al penetrarii si al ranirii, sageata indica si o orientare. Insa sageata ameninta si poate deveni agresiva. Orice forma primejdioasa provoaca un efect distructiv.

Sistemul Feng-Shui se concentreaza pe conservarea energie prielnice si eliminarea celei neprielnice !

Articole recente:

Articole similare:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *