Schimbari in politica romaneasca: Mihai Razvan Ungureanu desemnat premier

A sosit vremea schimbarilor in politica romaneasca.

Dupa demisia premierului Emil Boc a fost stabilit ca premier interimar Catalin Predoiu.

Dupa stabilirea premierului interimar in persoana domnului Catalin Predoiu, presedintele Romaniei a anuntat si cine este premierul desemnat al Romaniei.

Traian Basescu l-a desemnat pe Mihai Razvan Ungureanu, fost sef al SIE ca premier al Romaniei in locul domnului Emil Boc.

Propunerile PDL pentru cabinetul lui Mihai Razvan Ungureanu sunt urmatoarele: Andreea Paul Vass, Gabriel Berca, Cristian Petrescu, Alexandru Nazare, Stelian Fuia, Catalin Baba, Razvan Mustea, Claudia Boghicevici si Bogdan Dragoi.

Crin Antonescu si Victor Ponta imediat dupa desemnarea premierului de catre Traian Basescu si-au exprimat nemultumirea fata de propunerea presedintelui Romaniei cerand in continuare demisia presedintelui Traian Basescu.

Guvernatorul BNR Mugur Isarescu (un personaj cu o foarte mare credibilitate) a afirma urmatoarele:

O schimbare de guvern in cadrul procedurilor constitutionale nu este un lucru de confort pentru piete. Orice schimbare politica majora si aici este vorba de o schimbare politica majora este un factor de stres pentru piete, dar poate fi asimilat si acomodat de catre piete si administrat de BNR daca se deruleaza intr-un cadru constitutional si este rapid. Pana acum nu vedem elemente vizibile de stres pe piete. Pana acum lucrurile sunt sub control. Si speram sa ramana asa.

De asemenea Mugur Isarescu a mai spus ca “a lucrat” bine cu domnul Ungureanu si in anul 2000 cand a mai fost desemnat ca premier.

Tot Mugur Isarescu a mai adaugat:

N-am observat o influenta asupra cursului valutar dupa demisia Guvernului Boc. Totul este relativ stabil

Ce se va intampla in continuare cu romanii de rand nu ramane decat de vazut.

Articole recente:

Articole similare:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *