Sa imi iau laptop sau tableta ?

Ce sa imi iau, Tableta vs Laptop, Sa imi iau laptop sau tableta, Cele mai ieftine tableteLAPTOP IEFTIN ?

TABLETA IEFTINA ?

Tabletele tot mai performante care exista pe piata incep sa tenteze cat mai mult.

Vazarile de tablete au crescut semnificativ fata de anul trecut.

Lumea tabletelor in momentul de fata se lupta in iPad-urile de la Apple si restul tabletelor mai scumpe sau mai ieftine care au Android.

Cui ii trebuie o tableta si cat de eficienta este ?

Pentru a face o idee pentru toata lumea nu vom folosi deloc un limbaj tehnic ci unul pe intelesul tuturor.

Aici lucrurile nu stau tocmai cum crede lumea. O tableta momentan nu poate inlocui cu brio un laptop, oricat ne-am dori acest lucru.

Singura tableta care pare a fi un inlocuitor al laptopului clasic pare sa fie tableta care va rula Windows 8, dar pana cand acestea le vom vedea testate pe piata, nu vom lua in considerare aceste zvonuri.

Despre ce putem face cu un laptop nu cred ca mai trebuie sa vorbim. Cat despre ce putem face cu o tableta si cand ne trebuie o tableta ramane de stabilit in functie de necesitati.

Cele mai bine vandute tablete sunt tabletele de la Apple (iPad) cu iOS pe ele si tabletele de la SAMSUNG (Samsung Galaxy Tab) care sunt motorizate de sistemul de operare Android de la Google.

Pentru aplicatii multimedia tableta este perfecta indiferent de producator, desi noi totusi suntem ceva mai incantati de tabletele de la SAMSUNG si nu vrem sa omitem faptul ca si tabletele de la ASUS sunt demne de luat in seama, unele fiind cu mult mai performante decat cele de la Apple sau Samsung.

Pe o tableta ceva mai performanta gen Asus Transformer Prime TF201-1B061A cu procesor NVIDIA  Tegra 3 Quad-Core 1.40GHz, 10.1″, 1GB DDR2, 32GB, Wi-Fi sau amsung Galaxy Tab2 P3100 7″, 8GB, Wi-Fi, 3G, Android 4.0, Titanium Silver (click aici pentru lista de tablete SAMSUNG sau click aici pentru lista de tablete ASUS. Daca totusi doriti o tableta produsa de Apple faceti click aici).

Filmele se vad foarte bine, pot rula jocuri destul de performante, puteti citi si trimite e-mail-uri foarte comod, sunt foarte usor de transportat, bateria are autonomie destul de mare fata de un laptop, puteti sa socializati pe Facebook, Yahoo Messenger sau Skype.

Daca doriti sa va inlocuiti laptop-ul cu o tableta la birou atunci lucrurile se cam schimba.

Tabletele sunt destul de incomode atunci cand vine vorba despre lucrul cu documente, tabele, etc si aici vom da un plus mare laptopurilor a caror existenta nu credem ca va disparea atat de curand.

Gama de programe disponibile este mult mai mare pe laptopurile atat de bine cunoscute lumii intregi.

Exista cateva programe gratuite sau unele pe bani destul de putini care ruleaza pe tabletele cu Android sau iOS, dar nu atat de performante si facile precum cele de la Microsoft (Word, Excel, PowerPoint, Outlook) sau pachetul LibreOffice pe Linux si le puteti instala din Google Play (Android Market) pe Android sau AppStore pe tablete cu iOS.

Mai pe scurt daca aveti bani de cheltuit si doriti sa va distrati si sa fiti in permanent contact cu prietenii pe Facebook, sa faceti o poza si sa va uitati la filme atunci va recomandam cu mare caldura o tableta.

Daca doriti sa faceti treaba rapid si eficient atunci recomandam un laptop.

In cazul in care nu sunteti hotarat ce laptop sa va luati vedeti si Ce laptop este mai bun pentru mine ?

Daca doriti sa faceti cadou o tableta unui copil, doar pentru joculete si Facebook sa stiti ca exista si tablete ieftine cu performante ceva mai scazute (click aici pentru lista cu cele mai ieftine tablete), dar destul de bune.

Articole recente:

Articole similare:

2 comments for “Sa imi iau laptop sau tableta ?

 1. Miron
  08/08/2012 at 16:08

  laptop vs tableta :))

  cine are bani de cheltuit poate sa-si ia tableta, dar din experienta mea va spun ca laptopul sau calculatorul de pe birou sunt sfinte.

  am ajuns la concluzia ca tableta o folosesc numai cand mi-e lene sa deschid laptopul. tot referitor la tablete eu am iPad iar tatal meu are un samsung galaxy pe 10 inch si ma atrage mai mult tableta de la samsung.

 2. Andreea
  08/08/2012 at 16:19

  eu am o tableta samsung galaxy 10.2 si sunt indragostita de ea. este foarte adevarat ca nu scriu documente pe ea. doar pentru facebook, mess sau mai caut pe net ce ma intereseaza.

  de cand am tableta nu m-am mai atins de calculator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *