Revelionul pe stil vechi. Ureaza La Multi Ani celor dragi !

Crestinii ortodocsi de stil vechi respecta traditiile si obiceiurile celor de stil nou, cu singura deosebire ca acestea sunt decalate cu 13 zile.

Decalajul a aparut in anul 1924, cind o parte din crestinii ortodocsi au refuzat sa adopte Calendarul Gregorian, mentinandu-l pe cel Iulian.

In satele sucevene si de pe langa orasul Tulcea cu etnici ucraineni, feciorii si fetele obisnuiesc sa porneasca la urat inainte de miezul noptii.

Gazdele intimpina uratorii in usa, apoi ii poftesc sa guste bucatele pregatite special pentru noaptea de Anul Nou, oferindu-le si cate un paharel de tuica.

O veche traditie in comunitatile de rusi mai pastreaza inca obiceiul unor mancaruri preparate special pentru sarbatori: un fel de clatite cu branza sau cu carne, varzari, piroste, urechiuse din aluat, cu interior de carne tocata, fierte in apa cu sare.

Rusoaicele gatesc de sarbatori cozonac, carnati si sarmale.

Anul Nou se afla la două saptamani distanta de cei de rit nou.

Sarbi, rusi, lipoveni si ucraineni celebrează sarbatorile de iarna dupa ritul vechi.

Biserica Ortodoxa de stil vechi din Romania are peste un milion de adepti si aproximativ 130 de biserici, schituri si manastiri, majoritatea construite dupa 1989, odata cu plecarea de la putere a comunistilor.

Asa ca daca si dumneavoastra sarbatoriti Anul Nou pe stil vechi atunci ar fi cazul sa va propunem cateva felicitari de anul nou, mesaje de anul nou, sms-uri de anul nou sau urari de anul nou.

Poate te intereseaza: MESAJE SI FELICITARI DE ANUL NOU !

MESAJE DE REVELION. FELICITARI DE REVELION. URARI DE REVELION. SMS DE REVELION


La multi ani cu sanatate, Domnul sa va dea de toate, poate un strop de fericire, poate unul de iubire, poate unul de noroc, poate toate la un loc!

Sufletul tau sa vibreze in armonie si pace, iubirea sa te primeasca in bratele-i pline de caldura, iar norocul sa te urmeze oriunde… Anul ce a venit sa te ajute sa descoperi minunea unei vieti implinite!

Gandeste-te la trecerea dintre ani ca la o poarta. Poti sa treci prin aceasta poarta in noul an si sa iei cu tine numai lucrurile bune si apoi sa inchizi poarta in urma ta, astfel incat grijile si supararile sa nu te poata urma. La multi ani!

Sa prinzi aripi pentru a trece cu usurinta peste ceea ce aduce Noul An. Culege ce e frumos si bucura-te cu adevarat. Petrece frumos la inceput de an pentru a trai senzatii tari tot anul! La multi ani!

Traieste un adevarat pastel de iarna, cu valuri de ninsoare. Asculta-ti vocea sufletului, alunga frigul din el, fii deasupra linistei creata de dansul fulgilor de nea. Sarbatori fericite si un An Nou de poveste!

Frumusetea iernii cu albul fulgilor de nea presarati peste gandurile noastre, cu dulcele ecoul al colindelor, cu imaginea in suflet a celor dragi, ne va petrece intr-un nou an impliniti, iubiti, fericiti. Sa avem un an nou asa cum ni-l dorim !

Articole recente:

Articole similare:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *