Retete de post – Dovlecei la gratar

dovlecei la gratar,reteta de post,retete de post,dovleceiRETETA DE POST

DOVLECEI LA GRATAR

RETETE DE POST

Cand vine vorba despre mancare de post sa stiti ca o portie de dovlecei la gratar poate fi o alegere minunata.

Dovleceii la gratar sunt si gustosi si sanatosi mai ales daca pe langa dovlecei la gratar mai puneti rosii spalate si taiate pe jumatate, vinete inmuiate si tinute 30 de minute in sare si palarii de ciuperci.

INGREDIENTE:

Pentru a prepara 4 portii aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:

– 8 dovlecei proaspeti;
– ulei de masline;
– un sos de rosii condimentat;
– sare;
– piper;
– carbuni pentru gratar

MOD DE PREPARARE:

Primul lucru care trebuie sa il faceti este sa curatati gratarul bine si sa il pregatiti. Incingeti bine carbunii pentru ca dovleceii trebuie facuti la “putere” mare.

Dovleceii se spala, se usuca, se taie in doua si se ung cu ulei pe fiecare parte.

Separat intr-un recipient incalziti sosul de rosii.

Se aseaza dovleceii pe gratar si se tin timp de 8-10 minute. Va recomandam sa nu fie foarte aproape de carbuni sa nu se innegreasca.

Cand incepe zeama sa se adune si sa se evapore, puneti sare, piper si ii intoarceti pe partea cealalta.

Pe langa dovlecei puneti pe gratar si ciupercile.

Pentru a servi lasati dovleceii la racit timp de doua minute.

Pofta buna !

Articole recente:

Articole similare:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *