Reteta zilei: Rulou de curcan la gratar de pe bufete.ro

Dupa cum v-a obisnuit CIBOSTECA.ro vom continua sa publicam retete culinare testate de noi sau de partenerii nostri.

Astazi partenerul nostru Daniel – un bucatar iscusit ne-a propus o noua reteta.

In ultima vreme, datorita povestilor occidentale si a sfaturilor medicilor si dieteticienilor bla bla bla… romanul a descoperit curcanul. Insa trebuie stiut ca acest curcan are si alte componente, nu doar piept. Asa ca, saptamana asta vom lucra cu pulpele.


Ingrediente:

o pulpa superioara de curcan
40-50g sunca presata
un gogosar murat
3 linguri ulei de masline
sare, piper, cimbru

Mod de preparare:

Dezosati pulpa si modelati sub forma de dreptunghi, taind carnea cam de 1 cm grosime, din mijloc spre margini fara sa o bateti, la fel cum procedati cu pieptul de pui. Asezati pe masa o folie de aluminiu putin mai mare decat pulpa, o ungeti cu ulei de masline si asezati pe ea pulpa cu pielea in jos. Condimentati pulpa de curcan si asezati pe ea feliutele de branza topita. Intr-un capat puneti sunca presata taiata baghete si un rand de fasiute de gogosar. Incepeti sa rulati strans pulpa incepand cu partea cu gogosarul, fara sa prindeti si folia de aluminiu. Ruloul obtinut il infasurati in folie de aluminiu, mai adaugati un strat de folie, si inchideti bine la capete. Puneti ruloul pe gratar la foc mediu aproximativ 30 de minute. Pe la jumatatea timpului intoarceti ruloul pe cealalata parte.

Dupa trecerea timpului, lasati sa se raceasca, desfaceti folia fara a pierde sucul din carne si taiati ruloul in felii de 1,5 cm. Desfasurati feliile pe un platou pe care il puteti decora cu patrunjel, foi de dafin, muraturi, salata verde, etc. Se poate servi cu orice garnitura, si eventual un sosulet.

Eu am servit cu piure si sos de iaurt.

Pofta buna! si…. pe saptamana viitoare.

Reteta culinara de la Daniel Dimitriu: bufete.ro

Articole recente:

Articole similare:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *