Ceapa umpluta cu piept de rata si stafide

Cine nu stie cum se prepara, jumarile, sarmalutele, cozonacul, racitura, placinta cu dovleac sau cea cu ravase…doar se repeta an de an de cand mama ne-a facut. Pentru cei care vor sa combine traditionalul cu modernul si vor sa isi dea gata musafirii cu fel de fel de pregatiri culinare, avem cateva sugestii:

Ceapa umpluta cu piept de rata si stafide pentru 4 portii

Ingrediente:

  • 8 cepe mari;
  • 500g piept de rata;
  • 100 g stafide;
  • 50 g orez;
  • 1 ou;
  • 1 leg marar;
  • 50g ulei;
  • sare;
  • piper

Mod de preparare

Curatati ceapa de foile exterioare, spalati-o apoi taiati-i fiecarei cepe partea de deasupra, capacelul.

Cu o lingurita scoateti miezul cepelor. Fierbeti cepele si capacelele in apa cu sare pana cand se inmoaie putin.

Taiati pieptul de rata cubulete si caliti-l in ulei, cu 2-3 linguri de apa. Fierbeti separat orezul, apoi amestecati-l intr-un castron cu pieptul de rata calit, stafidele inmuiate in apa si stoarse bine, oul si mararul tocat marunt. Potriviti de sare si piper dupa gust si amestecati compozitia pana la omogenizare.

Umpleti cepele, puneti deasupa capacelele si asezati cepele intr-o tava. Dati-o la cuptor incins circa 35 min. serviti cate 2 cepe umplute la portie.

Se asorteaza perfect cu un vin alb demisec.

Articole recente:

Articole similare:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *