Politicieni, avocati si juristi din Romania experti in criza economica

In ultimii doi ani vad atat la televizor cat si in presa scrisa foarte multi experti care critica guverne precum cel al Italiei, Greciei, Spaniei si nu numai, de proasta gestionare a crizei economice din tara lor.

Ascultandu-i cu foarte mult interes constantam ca acesti oameni ar putea scoate orice economie de pe mapamond din recesiune.

Ceea ce nu putem intelege este de ce Romania este inca in recesiune si unde au fost acesti mari experti in ultimii 22 de ani de cand ne numim si noi stat democratic.

Fiecare guvern care vine la conducere are o abordare profesionala in campania electorala explicand romanilor cat de bine le va fi daca ajung ei la guvernare, moment in care pe toate canalele de televiziune si in toate ziarele din Romania ies fel de fel de persoane care sustin ca ei sunt experti in diferite domenii cu probleme din tara noastra.

As avea un sfat catre acesti experti: „Mergeti va rog in Statele Unite ale Americii si candidati pentru functii inalte in statul american si poate astfel puneti economia globala la dospit ca aici in Romania probabil nu aveti destule instrumente pentru a va etala cunostintele”. A fost o ironie bineinteles.

Ar fi foarte bine daca acesti „experti” ar si face ceva pozitiv pentru noi romanii care platim diferite studii de piata irelevante, platim taxe ca ei sa palavrageasca numai pe canelele de televiziune si sa mearga in vizite in diferite tari exotice „la discutii” unde sa-si etaleze miscarile de dans.

Stimati domni, noi romanii de rand ne dorim sa putem trai decent si sa fim condusi de guverne capabile sa ne asigure decenta. Ne dorim mult ca atunci cand mergem la spital sa fim tratati ca cetateni ai Romaniei care viram bani in sistemul de sanatate si sa nu mai fim nevoiti sa ne cumparam medicamentele, bandajele, garourile macar atunci cand ajungem la urgenta. Ne-am dori foarte mult ca asistentele din spital (ma refer doar la anumite persoane) sa ne vorbeasca frumos pentru simplul gest al romanului ca vireaza bani in sanatate desi nu prea beneficiaza de nimic.

Pe noi romanii de rand ne ustura sufletul cand ne vedem parintii si rudele pensionate ca isi opresc caldura datorita preturilor ridicate, care bineinteles duce la spitalizarea multora.

Ne dorim enorm sa fim respectati in Uniunea Europeana si sa nu mai fim priviti ca o tara de corupti si hoti (si aici nu ma refer la micile gainarii care exista in orice stat).

Pana cand se vor rezolva macar o parte din cele de mai sus mai avem de asteptat.

Articole recente:

Articole similare:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *