Pericolul mediului virtual in viata noastra

pericolulPericolul mediului virtual in viata noastra

Internetul in zilele noastre nu mai este un lux, iar numarul de utilizatori creste in fiecare zi.

Este bun accesul la internet ?

Accesul la internet este benefic datorita posibilitatii de a accesa documentatie (mai buna sau mai putin buna) din diverse domenii, dar totodata s-a deschis si un mediu infractional virtual.

In mediul virtual si-au facut loc foarte repede si retelele de socializare precum Facebook, Google+, Tweeter, etc.

Toate bune si frumoase. Iti gasesi prieteni, le impartasesti trairi, publici fotografii, te lauzi cu reusite, plangi cu prietenii, lumea se da cu parerea. Aparent nimic rau.

Ce te faci daca in lista ta de prieteni accepti necunoscuti ?

Aici o sa luam ca referinta reteaua de socializare Facebook. Te trezesti intr-o zi ca cineva necunoscut vrea sa fie prieten cu tine in mediul virtual.

Oare acea persoana necunoscuta doar atat doreste ? Oare nu ne pandeste pericolul ?

Nu cumva are ganduri ascunse ? Stiati ca angajatorii dupa interviu fac o verificare online a profilului de pe Facebook ? Stiati ca hotii isi fac multi prieteni in mediul virtual pentru a le verifica programul ?

Un simplu CheckIn pe Facebook poate semnala ca nu este nimeni acasa si daca sunteti intr-un club sau la munte hotii pot actiona fara nici o jena. Exista cazuri in care au fost golite apartamente sau case in urma unei informatii de pe reteaua de socializare.

Pe retelele de socializare mai exista si fel de fel de obsedati sau persoane care au intentii ascunse: va pot urmari, jefui sau pot transmite diverse link-uri care urmaresc un scop.

Despre aceste scopuri vom discuta in continuare.

Scopul nr. 1

Aflarea programului unei persoane in scopul de a sparge casa/apartamentul in siguranta.

Scopul nr. 2

Exista perversi care stau numai in mediul virtual in spatele unui profil fals (fake), dar cu ajutorul informatiilor pot ajunge sa te urmareasca, sa te hartuiasca, iar in urma unui refuz pot ajunge foarte rapid la violente. Asta este valabil in general pentru femei.

Sa va faceti o idee intrati pe urmatorul articol: If you take photos with your cell phone

Scopul nr. 3

Nu este un scop daunator, dar ar fi bine sa stiti ce se intampla.

Marketingul online a luat o mare amploare si exista profile pe Facebook care numai cu asta se ocupa. Isi fac mii de prieteni si publica advertoriale, iar atunci cand dati click pe o recomandare din articol in calculatorul vostru se va salva un cookie care va aduce un comision proprietarului link-ului care a dus catre magazinul virtual.

Ca sa exemplificam vom face un test. Sa presupunem ca acesta este un articol in care ma laud cu pozele facute cu noul meu aparat Nikon D3200 kit 18-55mm VR ().

Un alt exemplu este urmatorul articol: Antivirus ieftin si bun pentru acasa

Ati intrat sa vedeti detaliile complete despre primul meu DSLR ?

Ati observat ca in articolul “Antivirus ieftin si bun” sunt cateva link-uri ?

Daca da, in acest moment in calculatorul vostru s-a descarcat un fisier care este valabil timp de 30 zile. In aceasta perioada de 30 de zile daca faceti o comanda online din magazinul respectiv eu voi lua un comision intre 10 % si 30 % din valoarea comenzii.

Aceeasi metoda se foloseste si pentru a creste traficul unui blog, magazin virtual, etc.

Ceea ce se intampla in exemplul de mai sus nu este daunator, dar tot prin aceasta metoda se poate plasa un link catre un virus periculos care va poate lasa fara bani pe card sau puteti deveni complici la infractiuni informatice fara voia voastra. Sa nu uitam de ultimul atac unde a fost vizat siteul Yahoo care la randul sau a raspandit virusul in milioane de calculatoare.

Din acest moment putem spune ca sunteti urmarit si ati devenit sursa de raportare.

MODEL DE RAPORT

raport afiliat

Trebuie neaparat sa stiti ca sunteti monitorizati in permanenta, iar comportamentul online al fiecaruia se transforma in statistici.

Mai jos va arat un model de raport in care am obtinut informatii cu privire la varsta cititorilor, dar si comportamentul lor pe internet.

RAPORT DATE COLECTATE

Date colectate

Se poate si mai mult de atat.

Acum mai credeti ca sunteti singuri pe internet ?

Va mai lasati copiii nesupravegheati pe internet ?

Articole recente:

Articole similare:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *