Orasul Interzis din China

china,orasul interzis,locuri de vizitat,locuri de vizitat in chinaCHINA – ORASUL INTERZIS

ORASUL INTERZIS

China, secolul al XV-lea

Cel mai mare ansamblu din lume, Orasul Interzis, dispune de foarte multe camere. Aceasta era o strategie de protectie a imparatilor impotriva asasinilor. Ansamblul era inconjurat de un zid cu lungime de 3400 de metri si un sant de apa numit  „Apa de Aur”. La construirea resedintei imparatilor chinezi din secolul al XV-lea au muncit peste un milion de oameni si 100 000 de specialisti precum pictori si sculptori.

In perioada Ching, in Orasul Interzis aveau loc numeroase receptii oficiale unde imparatii care participau isi petreceau timpul in Palatul de Vara. Ansamblul era divizat in Palatul Interior si Palatul Exterior. Salile Palatului extern se numesc: Sala Armoniei Supreme, Sala Armoniei Perfecte si Sala Armoniei Asigurate. Palatul Intern era format din camerele unde locuiau si se inchinau imparatesele, printii si printesele. In jurul Curtii interioare se afla Palatul Linistii si Longevitatii, al Bunavointei si Tranchilitatii, al Nemuririi si Pacii.

Orasul Interzis dispunea de niste conditii de trai unice. De exemplu, sistemul de incalzire era amenajat in afara locuintelor si caldura venea prin tevi subterane. Carbunii de lemne folositi nu degajau fum si astfel nu era nevoie de cosuri de fum.

Dupa caderea Dinastiei Qing si expulzarea din palat a ultimului imparat, Pu Yi, de catre geeralul Feng Yuxiang, multe obiecte de arta au trecut in visteria republicii. In anul 1933, in timpul invaziei japoneze, o mare parte din obiectele muzeului au fost mutate in sud-vestul tarii. Dupa victoria asupra Japoniei si terminarea razboiului civil, majoritatea valorilor au fost aduse inapoi in Orasul Interzis.

Ulterior, colectia muzeului  s-a imbogatit cu noi exponate, transferate din alte muzee din tara dar si din alte surse.

S-a calculat ca daca o persoana ar schimba in fiecare noapte camera in Orasul Interzis, aceasta ar avea nevoie de 27 de ani ca sa doarma in toate.  Nimeni nu stia niciodata in ce camera doarme imparatul, in afara de eunucii de incredere.

Articole recente:

Articole similare:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *