Nume derivate din Sfantul Dumitru

dumitru,mesaje sf dumitru,felicitari dumitru,felicitari sf dumitru

Sursa: Photobuket

Pentru ca in articolul anterior am vorbit despre Sfantul Dimitrie in termeni istorici si bisericesti, ne-am decis sa scriem in termeni populari cate ceva despre sarbatoarea Sfantului Dumitru si sa clarificam cine isi sarbatoreste numele de Sfantul Dumitru si cateva idei de mesaje si sms-uri care sa le trimiteti celor sarbatoriti.

Se sarbatoreste in fiecare an pe data de 26 octombrie. In aceasta zi toti cei care au nume derivate din Dumitru sau Dimitrie isi sarbatoresc ziua de nume.

Stiti care sunt numele derivate din Dumitru ?

Daca nu stiti va dam noi exemple de nume derivate si anume:

1) Nume de barbati derivate din Dumitru: Dumitru, Dimitri, Mitica, Dimitrie, Dumitrache, Mitru , Mitrea, Mitache, Dimitrica, Mitu;

2) Nume de femei care sunt sarbatorite: Dumitrica, Dumitra, Demetra, Dumitrita, Demetra, Dumitrana.

Daca mai stiti si alte nume derivate ce sunt sarbatorite de Sfantul Dumitru va asteptam cu un comentariu pentru a face lista intreaga.

Aveti pe cineva care sarbatoreste ? Cred ca ar fi frumos sa trimiteti un mesaj, un sms sau o felicitare. Cu siguranta vor fi impresionati.

Daca nu sunteti inspirati, CIBOSTECA.ro va da cateva idei de mesaje pentru cei ce isi sarbatoresc numele in aceasta zi.

IDEI DE MESAJE si SMS-uri sau FELICITARI DE SF. DUMITRU

Iti urez sa ai o zi a numelui la fel de luminoasa precum aripile unui fluture, la fel de fericita precum cantecul unei privighetori si la fel de frumoasa precum o gradina plina cu flori. La Multi Ani, Dumitru/Dumitra !

Sfantul Dumitru sa-ti dea sanatate si putere sa lupti pentru idealurile tale. Sa ai parte numai de clipe minunate, de bucurii si fericire alaturi de familie si cei dragi.

Sa ai o zi frumoasa. Sa te bucuri de numele pe care-l porti, sa fii fericit, iubit si bucuros. La multi ani, Dumitru/Dumitra !

Din adancul sufletului iti doresc ca anii ce se scurg sa treaca precum razele soarelui mangaie o trestie umeda si batuta de vant, precum iubirea alina sufletele suferinde. Sa fii fericita si mereu insotita de cei care merita sa te iubeasca. La multi ani, Dumitru/Dumitra!

Fie ca toate implinirile frumoase, sanatatea si spiritul acestei zile sa te insoteasca pretutindeni. Iti doresc o zi de Sf. Dumitru cat mai frumoasa!

Articole recente:

Articole similare:

2 comments for “Nume derivate din Sfantul Dumitru

  1. gold price
    26/10/2012 at 15:57

    Sa ai o zi frumoasa. Sa te bucuri de numele pe care-l porti, sa fii fericit, iubit si bucuros. La multi ani, Dumitru!

  2. Simion mituta
    25/10/2015 at 22:41

    Alt derivat de la Dumitru este Mituta

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *