Lumea Basmenlor – Cartea Junglei

Intr-o seara calduroasa, Shere Khan, un feroce tigru indian hoinarea prin jungla.
– Sterge-o! a urlat o haita de lupi. Acesta este teritoriul nostru de vanatoare.
Nimeni nu zarise inca bebelusul care mergea in patru labe pe acolo. Shere Khan a plecat: nu era dispus sa se lupte. Lupii au auzit un ras subtire, s-au intors si l-au zarit pe puiul de om.
– Cine ar parasi un astfel de copil? A intrebt mama lup lingand copilul ca si cum ar fi fost al ei.
– Trebuie sa il adoptam, a sugetat Tata-Lup. Propun sa il botezam Mowgli.
Cand Bagheera, pantera, a aflat noutatile, s-a oferit sa ii ajute sa creasca copilul. Si Ballo, ursul, a fost de acord sa il invete pe Mowgli legile junglei. Anii au trecut, Mowgli a crescut si s-a facut mare si priceput. Baloo si Baghera l-au invatat sa inoate si sa se catere, sa vaneze si sa se apere de toate primejdiile din jungla. Intr-o noapte calduroasa si apasatoare, Shere Khan l-a provocat pe Mowgli
– Tu nu apartii junglei. Pleaca sau te voi ucide!
Mowgli nu s-a speriat:
– Plec, daca fratii mei imi cer asta. Dar inainte te voi omora, a raspuns el cu mult curaj.
Cu ajutorul unei torte aprinse, Mowgli l-a alungat pe Shere Khan. „Dar nu pentru mult timp” si-a spus el.
Mowgli isi petrecea adesea serile urcat intr-un copac, ascultand vorbele inteleptilor satului. Curand a aflat ca Shere Khan ii terorizeaza pe oameni. Tigrul le ataca oile si caprele. Era timpul sa actioneze!
In fruntea unei turme de bivoli, Mowgli a pornit in cautarea tigrului. Shere Khan dormea in iarba inalta, cand un bivol, simtindu-i mirosul in vant, si-a imprastiat turma. L-au inconjurat si, inainte sa apuce sa scape, l-au omorat.
Mowgli nu numai ca isi invinsese dusmanul, dar scapase satul de atacurile tigrului! Nu mai era un baiat. Devenise unbarbat respectat de toti cei care traiau in jungla.

Articole recente:

Articole similare:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *