Lumea basmelor – Elefantelul

A fost odata, de mult, un pui de elefant. La fel ca toti elefantii de pe vremea aceea, Elefantelul nu avea trompa, ci doar un nasuc. Si intotdeauna avea cate ceva de intrebat. Intr-o buna zi a intrebat:
– Oare ce mananca Crocodilul seara?
Toate animale s-au intors ingrozite spre el:
– SSSSSt! Au suerat ele si l-au certat foarte rau.
Putin mai tarziu, Elefantelul s-a intalnit cu pasarea KoloKolo.
–  Tare mi-as dori sa aflu ce manaca Crocodilul seara!
Kolokolo l-a sfatuit pe Elefantel sa mearga la rau.
–   Acolo vei gasi raspunsul la intrebarea ta, i-a explicat pasarea.
Cand Elefantelul le-a povestit celorlalte animale unde se duce, toate i-au urat mult noroc. Si-a cules niste fructe, sa aiba pe drum si a pornit spre rau. Cum nu avea trompa cu care sa tina lucrurile, trebuia sa care totul in spate. Dupa mai multe ore de mers, a ajuns pe malul raului. Acolo a vazut un piton incolacit pe o creanga.
– Scuza-ma, l-a salutat politicos Elefantelul pe Piton.
– Poti cumva sa imi spui ce mananca Crocodilul seara?
Pitonul si-a descolacit coada si l-a certat pe Elefantel pentru o asemenea intrebare.
Elefantelul a inceput sa se plimbe de-a lungul raului. Deodata, a zarit o creatura ciudata inotand la suprafata apei. Aceasta si-a deschis lenes un ochi si s-a uitat la el. era Crocodilul. Elefantelul nu mai vazuse pana atunci un Crocodil, de asta nu l-a recunoscut.
– Scuza-ma a inceput Elefantelul. Poti sa imi spui ce mananca Crocodilul seara?
– Iti spun daca vii mai aproape, a suierat Crocodilul. Cum Elefantelul, si-a plecat capul, Crocodilul l-a insfacat de nasuc.
Elefantelul si-a infipt bine picioarele in mal, dar tot aluneca in apa. Pitonul si-a rasucit coada in jurul picioarelor micutului. Nasucul acestuia a inceput sa se intinda, pentru ca si Crocodilul, si Pitonul trageau cat puteau. In cele din urma, Crocodilul i-a dat drumul si, cu un pleoscait greoi a intrat in apa. Elefantelul si-a bandajat nasul care in durea rau de tot cu coji reci de banana.
– Sper sa se micsoreze! A spus el. dar dupa trei zile elra la fel de lung.
– Gandeste-te la ce iti poate folosi o trompa, a sasait Pitonul. Elefantelul si-a intins trompa si a alungat o musca ce ii poposise pe umar.
– Inteleg la ce te referi, i-a spus el Pitonului.
Pitonul i-a aratat cum putea sa isi foloseasca trompa pentru a-si aduna hrana. Curand, Elefantelul putea sa culeaga si sa care cu usurinta tot felul de lucruri. Iar cand era prea cald, pur si simplu isi folosea trompa pentru a-si arunca apa rece pe cap si spate.
– Trompa este un lucru foarte folositor, a hotarat Elefantelul.
Elefantelul i-a multumit Pitonului pentru ajutor si a pornit spre casa. „ Cred ca cei de acasa ma vor invidia pentru trompa se gandea el”. „De-abia astept sa rad de cei care ma certau ca eram prea curios”. Ajuns acasa, Elefantelul a inceput sa isi laude trompa. Cand ceilalti elefanti au vazut cat de folositoare este trompa, au vrut si ei una la fel.
Toata turma de elefanti a pornit spre rau. Acolo, l-au rugat pe Crocodil sa-i traga de nasurile lor mici. Si astfel, elefantii au capatat trompe.

Articole recente:

Articole similare:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *