Job in strainate bine platit ? Atentie ca poate fi o capcana

Urmarind piata locurilor de munca din strainatate si ascultand pareri in stanga si in dreapta mea, am observat ca foarte multa lume este tentata sa caute un loc de munca in strainatate fara sa se informeze despre cine ii angajeaza si ce urmeaza sa faca cu adevarat acolo.

Exista foarte multe agentii pe internet care te ajuta sa emigrezi in Canada, Australia si chiar Stalele Unite.

Din pacate foarte multe dintre ele sunt o mare pacaleala si riscati sa ramaneti si cu banii dati, dar si pacaliti.

Aceasta ar fi cea mai fericita situatie.

Exista foarte multe anunturi mai ales in ziare care suna cam asa: “Angajez Asistent Manager Dubai. Aspect placut, fara obligatii si responsabilitati”,”Angajez secretara cu astept fizic placut necasatorita” sau “Angajez menajera …. Aspect fizic placut, disponibila pentru deplasari” care de fapt pot ascunde lucruri destul de neplacute. Riscati sa ajungeti dama de companie cu sau fara voia voastra ori sa deveniti angajate pe strazile unor state europene precum Franta sau Italia avnd parte de un tratament violent pentru a intelege cine este seful vostru.

Foarte multe persoane care nu s-au interesat despre angajatorul care avea sa le schimbe viata au ajuns la cersit in diferite tari unde au fost batuti si infometati fara a castiga nici un ban.

Foaret multe fete tinere au ajuns pe bulevardele marilor capitale din europa pentru au crezut ca un print de pe facebook sau hi5 le va lua in casatorie bucurandu-se la 400-500 de euro trimisi prin Western Union pentru calatoria ce avea sa le schimbe viata.

Sfatul meu ar fi sa va interesati bine despre angajator, iar daca totusi ati fost pacalit sau pacalita incercati sa luati legatura cu politia, rudele, ambasada romaniei sau consulatul, in functie de tara in care va aflati.

Va spun ca nu va fi foarte usor sa scapati din mainile unor persoane care v-au dus in tari straine cu scopuri ascunse.

Articole recente:

Articole similare:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *