Invata cum sa-ti dresezi cainele singur

Daca vrei sa ai un catel ascultator va trebuie sa te ocupi personal de acest lucru.

Un caine nu poate fi dresat imediat si nici usor nu este.

Pentru a putea dresa un caine de companie va trebui sa castigi increderea patrupedului si sa iti aloci cate 30 de minute in fiecare zi doar pentru dresajul cainelui.

De antrenamentul cainelui nu trebuie sa se ocupe toti membrii familiei, chiar daca folosesc aceleasi comenzi verbale, pentru ca tonul si ritmul lor diferit pot induce in eroare animalul. Cu cainele trebuie sa lucreze cineva care are multa rabdare si destul timp la dispozitie.

Mai tarziu, dupa ce cainele o sa invete primele comenzi, il pot testa si ceilalti din casa, cu exact aceleasi comenzi.

De fiecare data cand te asculta, lauda-l si recompenseaza-l cu ceva bun si nu-l pedepsi niciodata daca greseste sau nu se prinde ce vrei tu. Daca animalul asociaza obedienta cu ceva placut, o sa fie mai dispus sa te asculte, decat daca i-ar fi teama de pedepse. Nu abuza, insa, de bunatati de fiecare data cand catelul executa corect o comanda, pentru ca altfel nu te va asculta decat daca primeste ce vrea!

Incearca sa iti mentii tonul vocii placut. S-a demonstrat ca unii caini raspund mai bine la comenzile facute pe un ton jucaus, bland, in timp ce altii prefera un ton mai ferm, insa tot prietenos.

Imediat ce cainele tau invata o noua comanda, incepe sa o folosesti si in restul timpului, nu numai la sedintele de training. Spune-i “Culcat!” in timp ce treci prin sufragerie spre bucatarie si apoi da-i ceva bun. Asa te asiguri ca te va asculta in toate tipurile de situatii.

Nu lua cainele cu tine in masina, inainte de a-l fi invatat temeinic comenzile “Sezi” sau “Stai”. Pentru siguranta ta si a celorlalti participanti la trafic, e bine sa fii sigur(a) ca animalutul o sa stea cuminte in timpul calatoriei.

Nu il invata mai multe lucruri deodata. Asteapta pana prinde prima comanda, apoi incearca sa ii arati si alta.

Articole recente:

Articole similare:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *