Intrebuintarea plantelor pentru cefalee, contuzii si cosmetica mainilor

plante medicinale,cefalee,cosmetica mainilor,folosirea plantelor medicinale,despre plante medicinaleCEFALEEA – dureri de cap datorate unor multiple cauze. Plante ce pot fi utilizate: busuiocul (decoct dintr-o lingura de frunze la o cana de apa; se lasa acoperit 10-15 minute si apoi se strecoara; se beau 3 cani pe zi), cimbrul, coada soricelului, feniculul, hameiul, iedera, izma, musetel, macris, urzica (infuzie dintr-o lingura de frunze la 250 ml de apa clocotita; se beau 2-3 cani pe zi), roinita (infuzie dintr-o lingura de frunze, la o cana de apa clocotita. Se beau pana la 2 L pe zi.

CONTUZIA – comprimarea tesuturilor prin lovire sau apasare, fara rupturi externe, insotita de invinetirea epidermei. Plante ce pot fi folosite: arnica ( tinctura care se prepara prin macerarea, timp de 10 zile, a 20 g de flori in 100 ml de alcool. Se aplica comprese in zona traumatizata din 10 ml tinctura, la 100 ml de apa de plumb), coada calului (infuzie sau decoct din 2 lingurite de planta la o cana cu apa. Se aplica sub forma de cataplasma in zona traumatizata), coada soricelului ( infuzie preparata din 60 g de flori la 1 litru de apa. Se aplica cataplasme sau se fac bai locale in zona afectata), napraznicul, socul, sulfina, tapla gastii (decoct din doua linguri de pulbere de planta la o cana cu apa clocotita, se lasa 15-20 minute si apoi se strecoara; se aplica cataplasme locale cu un pansament sterilizat), tataneasa, varza (frunzele exterioare ale capatanii de varza se spala, se preseaza pe o suprafata plata cu o sticla pentru strivirea nervurilor, se incalzesc usor si se aplica in 2-3 straturi pe locul dureros. Se fixeaza cu un bandaj, se schimba de 2 ori la 24 de ore.

COSMETICA MAINILOR – cateodata din cauza circulatiei sangelui defectuase, mainile se pot inrosi, invineti. Pentru ameliorarea circulatiei se recomanda bai alternative, care se repeta de cateva ori pe zi. Plantele medicinale ce pot fi folosite sunt: coada calului – uz intern (pulbere din planta verde cate 2 grame pe zi in cure de 20 zile pe luna), inul, lamaia (frectii zilnice cu suc de lamaie), mustarul negru faina din seminte de mustar  la care se adauga cate o lingura in baia calda pentru intretinerea mainilor. Dupa baie, mainile se limpezesc cu apa calduta), stanjenelul, tomatele(200 g de suc la care se adauga un varf de cutit de sare si o lingurita de glicerina si se fac frectii zilnice)

Articole recente:

Articole similare:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *