Intamplari uimitoare din lumea animalelor

 

DANSUL PE APA

Corcodelul are o singura sotie toata viata. „Nunta” lor este un adevarat spectacol de balet. Perechea se scufunda in apa si revine repede la suprafata, tinand in ciocuri un manunchi de plante. Masculul si femela inoata unul spre celalalt, intorcand capul cand intr-o parte cand in cealalta. Apoi se ridica si tasnesc pe deasupra apei ca intr-o cursa. „Alearga” 20 sau chiar 30 de metri. Acesta este modul in care ei isi arata talentul dar si conditia fizica.

 

 

CE ANIMAL ARE CELE MAI LUNGI COARNE ?

Cerbul american – coarnele lui au o lungime de aproximativ un metru si jumatate.

CARE ESTE CEL MAI COLORAT MAMIFER ?

Dintre toate mamiferele, mandrilul este maimuta care are fata cea mai colorata. Culorile aprinse – rosu, albastru, roz si galben de pe fata acestuia devin si mai aprinse cand acesta se enerveaza.

POT MASCULII SA DEA NASTERE PUILOR ?

In lumea calutilor-de-mare, rolurile in procesul de reproducere se inverseaza. Astfel, masculul este cel care aduce pe lume puiutii. Mama depune icrele intr-un buzunarel aflat pe corpul tatalui. Apoi acesta le fertilizeaza. Icrele se dezvolta si dupa cateva saptamani, micutii incep sa iasa din buzunarel unul cate unul.

CARE ESTE CEL MAI GALAGIOS ANIMAL DE USCAT DIN LUME ?

Tipetele maimutelor sud-americane pot fi auzite de la o distanta de 5 km. Prin acestea, ele isi anunta vecinii ca teritoriul este ocupat.

DE CE CARDUL DE GASTE SALBATICE ZBOARA IN FORMA DE V ?

Asezate in forma de V in timpul zborului, gastele isi economisesc energia. Orice gasca din card castiga din forta „colegei de echipa” aflate in fata ei. Singura care nu primeste ajutor de la celelalte gaste este pasarea din varf. De aceea, fiecarei gaste ii vine randul sa conduca cardul la un moment dat.

CEL MAI MOFTUROS MANCACIOS

Ursuletul koala se hraneste doar cu cateva tipuri de frunze de eucalipt si scoarta de copac. De aceea el isi petrece cel mai mult timp in copaci, printre crengi, ca sa adune frunze. Mananca aproximativ un kg de frunze in fiecare zi.

TE-AM PRINS !

Inainte sa plece in cautarea hranei, crocodilul trebuie sa isi incalzeasca corpul. Soarele il ajuta sa vada victima mai bine. Dupa ce se incalzeste, crocodilul intra in apa. Pe sub apa, se apropie tiptil de victima. Isi tine respiratia si sare brusc pe aceasta. Dintii crocodilului il ajuta doar sa isi prinda victima, nu sa o si mestece. Crocodilul isi pune prada deoparte, sub un copac si o lasa sa putrezeasca. Apoi, poate manca din ea bucatile mari si moi.

Articole recente:

Articole similare:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *