Importanta fosilelor pentru evolutionisti

importanta fosilelor,fosile,despre fosileImportanta fosilelor pentru evolutionisti

Fosilele vor sa reprezinte dovada existentei unor vechi forme de viata, pastrate adans in scoarta pamantului. Ele pot fi schelete, oase, dinti, cochilii sau amprente lasate de organisme. Documentele fosile evolutioniste vor sa dezvaluie aparitia a unor forme simple de viata, transformarea treptata a formelor simple de viata in organisme mai complexe, verigi intermediare intre diferite specii si inceputuri de noi membre, oase si organe.

Despre importanta fosilelor

Aceasta teorie evolutionista se lupta cu cea a creatiei, pe care se bazeaza multi savanti si evolutionisti din trecut si din prezent. Despre modul in care a aparut viata, unii fizicienti sustin ca singura explicatie este creatia si ca nimeni nu poate dovedi contrariul. Documentele creatiei vor sa sustina aparitia brusca a formei de viata, reproducerea formelor complexe de viata conform speciilor lor, inexistenta verigii intermediare intre familiile biologice, nici un organ sau membru nu sufera evolutie ci sunt pe deplin formate. Aceasta teorie se bazeaza si pe faptul ca nu s-au gasit dovezi de evolutie a unor forme de viata dintr-o specie in alta. De exemplu, ar trebui sa vedem ca inotatoarele pestilor se transforma in picioare si degete la amfibieni si ca branhiile se transforma in plamani.

Si uite asa se duce „lupta” intre evolutie si creatie. Daca organismele vii ar fi fost create, ele ar fi aparut brusc fara nici o legatura cu vreun stramos oarecare.
Charles Darwin crede ca „daca numeroase specii au aparut intr-adevar dintr-o data, acest fapt i-ar fi fatal teoriei evolutiei”.

Importanta fosilelor

In straturile geologice superioare celor ale cambrianului, marturia docmentelor fosile este aceeasi: noi specii animale si vegetale apar brusc si se perpetueaza fara schimbari importante. Insectele apar brusc si in numar considerabil si nu s-au schimbat mult dupa aceea.la fel se intampla si cu plantele. S-au gasit frunze fosilizate a numerosi arbori si arbusti care prezinta foate putine deosebiri fara de frunzele acelorasi plante exintente in zilele noastre. Stramosii speciilor animale care traiesc astazi apar brusc in documentele fosile si seamana foarte mult cu descendentii lor care traiesc astazi. Desi teoria evolutionista afirma ca pasarile au evoluat, nu s-a gasit nici o asemenea dovada. Nu s-a gasiti nici o fosila de girafa cu gatul cu doua treimi sau cu trei sferturi mai scurt decat gatul girafelor din prezent.

Despre importanta fosilelor

„Dupa cunostintele noastre, nici o „veriga” nu a legat pestele de vreo forma anterioara. Peste pur si simpul a aparut”. (Marvels&Mysteries of Our Animal World)

„Prea putine documente exista privitoare la transformarea reptilelor in pasari”. ( Processes of Organic Evolution)

„De exemplu, maimutele mari de astazi par a fi aparut brusc de nicaieri. Ele nu au un trecut, nu au fost registre fosile”. ( Science Digest)

In concluzie, fosilele nu ajuta teoria evolutiei, ci argumenteaza si confirma creatia.

Articole recente:

Articole similare:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *