Ghiozdan potrivit pentru copil

disney,cars,geanta,ghiozdan

Despre ghiozdan

Ce inseamna si ce reprezinta pentru copilul tau un ghiozdan?

Cata importanta trebuie sa ii acorzi acestui obiect?

Mai este un pic si incepe un nou an scolar ! Dragi parinti, ati pregatit lista de cumparaturi cu articole scolare ? Dintre toate cele de pe lista, parerea noastra este ca ghiozdanul si stiloul sunt cele mai importante.

Vezi cele mai tari ghiozdane acum online !!!

De ce?

Aceste doua elemente leaga la nivel simbolic copilul de scoala. Mai mult decat atat, bobocul dumneavoastra este foarte mandru de ghiozdanul lui si abia asteapta sa il care in spate.

De-a lungul timpului, formele, textura, culorile si tematica confectionarii unui ghiozdan au evoluat din ce in ce mai mult si se creaza conform dorintelor si inchipuirilor copilului. Acelasi proces de evolutie a avut loc si la stilou.

Dincolo de dorintele si imaginatia micilor fashionisti care privesc ghiozdanul si stiloul ca pe accesorii ce trebuie sa fie mereu in pas cu moda personajelor din desenele animate preferate, parintii trebuie sa tina seama de caracteristicile tehnice si impactul pozitiv si/sau negativ pe care acestea le au asupra copiilor.

Dorim sa va prezentam cateva aspecte pe care trebuie sa le aveti in vedere atunci cand achizitionati pentru copilul dumneavoasta un ghiozdan sau un stilou. Nu le-am inventat noi ci le-am preluat pentru dumneavoastra de la educatori si medici.

Un studiu al Ministerului Sanatatii spune ca greutatea ghiozdanului nu trebuie sa fie mai mare de 10% din cea a copilului, ca sa nu-i afecteze cresterea sau coloana vertebrala.

Atunci cand cumparati un ghiozdan, trebuie sa va ganditi cate materii are copilul pe zi, cate caiete si carti va trebui sa duca copilul in spate in fiecare zi.

Pentru primii ani de scoala (intre 6 si 10 ani), cel mai potrivit este un ghiozdan clasic: un cadru bine definit si usor rigid, care cantareste maxim 1 kg, cu barete reglabile, pe cat se poate, cu bureti. Cadrul ghiozdanului nu trebuie sa depaseasca in latime si inaltime cu mult umerii copilului (maxim 2-3 cm), pentru a nu-i ingradi sub nici o forma vizibilitatea.

Iata un site unde puteti gasi articole scolare pentru toate gusturile, buzunarele si stilurile agreate de copii:  http://www.strollers.ro/Ghiozdane. Tot aici, dupa ce ati ales ghiozdanul potrivit, il puteti asorta cu un penar fashion!

E bine sa verificati si sa corectati unde este cazul, pozitia ghiozdanului. Cea corecta este aceea cat mai apropiata de spatele copilului, de aceea trebuie sa reglam cu mare atentie bretelele astfel incat, fundul ghiozdanului sa nu loveasca coloana vertebrala a copilului, dar nici foarte strans pentru a permite miscarile bratelor si respiratia normala. Cand reglati ghiozdanul, trebuie sa aveti in vedere greutatea acestuia si grosimea hainelor cu care este imbracat copilul. Reglati si buretii si pozitia acestora, caci uneori si acestia sunt prea sus sau prea jos. Intrebati copilul periodic cum se simte si verificati mersul acestuia.

Trebuie sa aveti grija si la utilizarea gentilor de umar. Greutatea va fi inegal repartizata si riscurile sunt de la cele minore (mici dureri musculare ale spatelui) pana la deformari ale coloanei vertebrale. Iata o idee: Geanta de umar Disney Cars.

Dupa varsta de 10 ani, puteti opta pentru ghiozdane tip rucsac, cu un cadru mai putin rigid. Atentionarea ramane valabila si in acest caz:  urmariti cu atentie daca prezinta sau nu vreo suferinta sau daca ii se modifica pozitia corpului. Pot fi barete reglabile sau cu o singura bareta, pozitia rucsacului fiind pe diagonala.

Stim ca alegerile si dorintele micutilor nostri sunt foarte importante pentru noi, dar e bine sa incercati sa combinati utilul cu placutul!

Nu ignorati sfatul medicului daca vreti ca si copilul dumneavoastra sa se dezvolte frumos!

Articole recente:

Articole similare:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *