Feng Shui – Omul si armonia in viata pamanteasca

BUNASTAREA  se naste din sanatatea fizica, din seninatatea spirituala, din increderea in sine.

„Cel mai mare secret al fericirii este acela de a te simti bine cu tine insuti” (Bernard Le Bovier de Fontenelle)

Ambitia noastra de a avea o existenta cat mai echilibrata, mai buna si mai sanatoasa impune anumite reguli  de viata fundamentale. Pe una dintre acestea am definit-o mai sus.

SENINATATEA – in general, o casa preia chipul si trairile ocupantului sau, caracterul si personalitatea acestuia. Individul care isi iubeste casa se va stradui sa regaseasca aici pacea si linistea de care are nevoie.

„Nu ai decat o zi de trait pe pamant: fa astfel incat sa o petreci in pace” (Felicite Robert de Lamennais)

ECHILIBRUL dintre corp si spirit reprezinta o problema cruciala intr-o viata trepidanta. Cand pasim intr-o incapere de tip occidental, ne dam seama intuitiv si vizual (datorita mobilierului) daca viata celui care locuieste acolo este marcata de echilibru. Principiile Feng Shui declara sanatate si pace, fericire si prosperitate atunci cand omul ii urmeaza regulile care vizeaza atingerea armoniei si echilibrului.

„ La fel de nobil este sa tinzi spre echilibru asa cum tinzi spre perfectiune; pentru ca a pastra echilibrul este in sine o perfectiune” (Jean Grenier)

FERICIREA se poate atinge daca, conform ratiunii taoiste, alegem in mod constient calea si o urmam cu dispozitiile inimii noastre, insa trebuie sa avem un spirit suficient de senin pentru a face alegerea cea mai buna. Feng Shui afirma – cu cat camerele unei locuinte sunt mai aerisite si mai spatioase, cu atat mai mult favorizeaza  fericirea si prosperitatea!

„Fericirea nu este un lux; aceasta este in noi precum noi insine suntem” (Paul Claudel)

IUBIREA „este mult mai mult decat iubire” (Jacques Chardonne)

Bucuria a ceea ce ne ofera natura si arta, frumusetea formelor, a sunetelor, a gustului, a contactului si a iubirii trupesti inseamna sa fim in comuniune cu Universul. Orice sentiment de ura, lacomie, dorinta de distrugere, se naste din lipsa de iubire.

ARMONIA „Pe strada Armoniei am trait cei mai frumosi ani din viata”

FRUMUSETEA reprezinta reflectarea starii noastre de spirit deoarece ea vine din inima. Un vizitator poate deslusi imediat trairile noastre cu ajutorul locuintei care „emana” fericire sau nefericire, liniste ori ura. Locuita noastra nu este doar locul unde traim, ci si locul de unde ne primim energia si unde o cheltuim. Daca traiesti intr-un mediu placut, estetic si calduros inseamna ca te afli deja in drumul catre armonie. „ Frumusetea nu este decat promisiunea fericirii” (Stendhal)

SANATATEA ne este afectata zi de zi fara ca noi sa observam, din cauza ritmului vietii noastre moderne. O buna igiena psihica si fizica ne poate asigura succesul pentru a ne bucura de existenta, de dragoste sau de bucuriile pe care soarta ni le poate oferi. O sanatate precara poate insemna dezastul pentru o persoana sau pentru cei apropiati; de aceea este important sa alaizati Feng Shui-ul locuintei, sa studiati atent sectorul sanatatii voastre si a capului familiei.

„Spiritul plin de bucurie serveste sanatatii trupului si face obiectele din jur sa para mai agreabile” (Decartes)

REUSITA  se obtine asociind starea de bine, seninatatea, echilibrul, fericirea, dragostea, armonia, frumusetea si sanatatea.

„Se stie oare exact de cat de putin talent este nevoie pentru a reusi?” (Jules Barbey d’Aurevilly)

Articole recente:

Articole similare:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *