Jungla domina coasta

costa rica,manuel antonio,national park,parcul nationalJUNGLA DOMINA COASTA

Cu o suprafata de numai 7 km2 , Parcul National Manuel Antonio este cel mai mic dar si cel mai popular parc din tara. El se afla in apropierea celor mai frumoase plaje din Costa Rica, la numai 7 km sud de Quepos si Langa hoteluri, baruri si cluburi de noapte.

Parcul a ajuns sa fie atat de popular incat autotitatile au fost nevoite sa limiteze numarul de vizitatori pe zi la 600. Astfel, animalele nu erau supuse la un stres continuu.

Initial, terenul a fost proprietate private desi localnicii aveau accesl liber spre plaja. In 1968, un American a cumparat terenul si, incalcand toate reglementarile locale, a ingradit intregul areal. Urmarea a fost revolta populatiei vandalizand proprietatea. In urma presiunilor autoritatilor si localnicilor, terenul a trecut in proprietatea unui francez, care dorea sa transforme regiunea intr-un centru touristic. Dar inainte ca acest lucru sa ii reuseasca, terenul a trecut in proprietatea guvernului sin in 1972 regiunea este declarata Parc National.

Datorita terenurilor agricole si pajistilor care il inconjoara, parcul national atrage o industrie turistica aflata in plina dezvoltare. Muntii domina oceanul si formeaza un cadru perfect pentru plajele de nisisp alb de la Espadilla Sur, Manuel Antonio, Escondido si Playita. Parcul national include si dousprezece insule mici, locuri perfecte de cuibarit pentru unele pasari de mare.

Cine doreste sa intre in parc, trebuie sa traverseze gura de varsare a unui parau a carui apa nu trece de glezna. Dincolo de acest parau, gasim numeroase poteci ce traverseaza padurea racoroasa, umbrita. In jur, culorile naturii abunda si ofera un spectacol nemaipomenit de la dealurile care inconjoara parcul pana la turcoazul Oceanului Pacific, unde se pot observa deseori baleen si delfini.
Principala atractie a parcului ramane insa varietatea de animale pe care vizitatorii o simt aici indeaproape.

manuel,antonio,parcul national,national park,national park manuel antonioAnimalele au devenit atat de obisnuite cu turistii, incat le permit acestora sa ajunga pana la cativa pasi de ele. Amintim de fluturi, uriasii crabi de uscat, de cele 109 specii de mamifere si 184 de specii de pasari care se lupta pentru cele trei habitate ale parcului: padurea primara, padurea secundara si mangrovele. Bazinul mareic din lungul coastei adaposteste 10 tipuri de spongieri, 19 specii de corali, 24 de tipuri de crustacee, 17 alge diferite si 78 de specii de pesti. In anotimpul uscat, apa este extrem de clara, ceea ce face ca aceasta perioada sa fie cea mai buna pentru exploatarea lumii subacvatice.

Sa nu uitam de minunatele si numeroasele maimute zgomotoase. Dintre cele mai intalnite amintim maimuta capuchin si maimuta urlatoare dar adeseori pot fi vazute grupuri de pana la 30 de maimute-veverite cu spatele rosu leganandu-se pe crengi in cautare de insect si fructe. Parcul National Manuel Antonio este unul din cele doua areale din Costa Rica unde mai supravietuiesc aceste specii amenintate cu disparitia.
O alta denumire ce i se poate atribui acestui loc este RAIUL LENESILOR.

Din cand in cand poti sa dai peste lenesi atarnati de crengile copacilor, creature fascinante care se hranesc exclusive cu plante si se deplaseaza foarte incet. Chiar daca diata lor include frunze din mai mult de 100 de arbori si plante agatatoare, lenesii au o preferinta speciala pentru frunzele de cecropia, un arbore asemanator cu dudul.

Iubitorii de natura si viata salbatica, pot ajunge aici cu autobuzul, din San José sau cu automobilul pe soseaua Panamericana de la San José, cu un bun drum de acces in parc. Vor gasi cazare de mai multe grade de confort, de la clasa turist pana la hoteluri exclusiviste. Climatul intampinat este foarte cald si umed in tot timpul anului, cu influenta racoritoare a influentei marine. Sezonul uscat dureaza din decembrie pana in aprilie.

Articole recente:

Articole similare:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *