Din seria Stiati ca

stiati ca,copil,stiati ca oulStiati ca…

Se crede ca Domurile din Florenta si Milano, Catedrala Sf. Petru din Roma, catedrala Westminster Abbey si Catedrala Sf. Paul din Londra ar incapea in piramida lui Keops?

Baza piramidei lui Keops este identica cu cea a Piramidei Soarelui din Teotihuacan (orasul zeior), Mexic?

Se credea ca Marele Zid Chinezesc este singura constructie facuta de om vizibila de pe Luna?

Cladirea Colosseum si-a luat numele dupa Colos, statuia de 35 m a imparatului Nero, aflata in apropierea locului unde a fost ridicata aceasta constructie?

In piramida se putea auzi ecoul unui ciripit de quetzal (un fel de mierla care simboliza dorinta de libertate), pasarea sfanta a maiasilor?

Incasii erau foarte priceputi in constructia de drumuri si poduri iar strazile Imperiului erau pavate?

Planurile cladirii Taj Mahal au fost facute de arhitectul Ustad Ahmad Lahauri iar legenda spune ca dupa terminarea constructiei, imparatul a ordonat sa i se scoata ochii lui Lahauri pentru a nu se mai putea construi o alta cladire la fel de frumoasa? O alta legenda spune ca imparatul a ordonat uciderea sotiei arhitectului pentru ca si el sa simta durerea pierderii sotiei si sa poata construi ceva deosebit?

Statuia lui Iisus din Rio de Janeiro se afla pe varful muntelui Corcovado din Parcul National Tijuca (muntele de zahar), care are o inaltime de 704m? Capul statuii are 35 de tone. Fiecare mana cantareste 9 tone iar lungimea dintre bratele intinse ale Mantuitorului este de 23 de metri. In 2007 a fost declarata la Lisabona ca fiind una dintre cele 7 noi mimuni ale lumii.

Spartanii se nasteau pentru a fi soldati? A lupta, pentru ei nu era o datorie, ci scopul vietii lor. Copiii erau luati de langa mamelor lor de cand aveu 7 ani, erau dusi in tabere militare si pregatiti pentru a fi soldati. Ei deveneau puternici si nemilosi, gata oricand sa apere Sparta si orice teritoriu din Grecia.

Nu existau ziduri de aparare deoarece spartanii isi considerau soldatii „zidurile imperiului” lor iar sulitele lor erau „granitele” acestuia. Copiii invatau sa scrie si sa citeasca insa accentul se punea pe muzica si dans deoarece miscarile falangelor necesitau o coordonare ritmica. Sulitele spartanilor erau de 3 metri iar in lupta, capatul de fier ar sulitelor era infipt in gatul dusmanilor. Celalalt capat era din bronz si ajuta la echilibrarea si manuirea sulitei.

 

Articole recente:

Articole similare:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *