Depresia

depresie,depresii,despre depresie,despre depresiiIn preajma sarbatorilor, oamenii incearca sa fie mai buni, pozitivi, altruisti, calzi si isi induc lor si celor dragi lor o stare de bine si fericire.

Sa nu uitam totusi si sa nu tratam cu indifetenta un aspect important si negativ , care se accentueaza tot in aceasta perioada la persoanele cu trairi opuse celor descrie de mine mai sus. Acest fenomen este DEPRESIA.

SCAPA DE DEPRESIE ACUM ! CUMPARATI CEVA FRUMOS ! CLICK AICI !

Aceasta stare psiho-morala de deprimare si de tristete exagerata, cu caderea tonusului psihic si a celui motor, face ca acceptarea si prelucrarea actelor psihice sa fie fie foarte lente, cu perturbari neplacute. Exista doua ipoteze care incearca sa explice cauza aparitiei depresiei: ipoteza ereditara
( ia in calcul existenta unui istoric in familie de tulburari depresive. Daca in cazul unor afectiuni de tipul autismului, ADHD-ului, afectiunilor bipolare sau a Schizofreniei, ipoteza ereditara este confirmata, in ceea ce priveste depresia nu s-a observat un tipar familial care se respecta) si ipoteza biologica (presupune existenta unui dezechilibru intre principalii neuromediatori ai creierului. O ipoteza mai noua face referire la neuroplasticitate (mecanismul prin care creierul recepteaza informatia si raspunde adecvat la aceasta).

CLICK AICI PENTRU UN PARFUM DE DAMA

Se presupune ca doar o mica parte din cei care sufera de depresie ajung sa constientizeze aceasta afectiune si sa se supuna tratamentului corespunzator. Motivele sunt frica de stigmatizare sociala, orgoliul personal si ignoranta.

Ce puteti face pentru cei care sufera de depresie? Familia si prietenii sunt de obicei prima linie de aparare in lupta impotriva depresiei. De aceea, este important sa intelegeti semnele si simptomele depresiei sis a indrumati persoana afectata catre un psihiatru.
Sevensins
Ce ii puteti spune ca sa o ajutati:

– Poate in acest moment nu crezi, dar nu te vei simti mereu ca acum;
– Nu pot intelege exact cum te simti, dar pot sa am grija de tine si vreau sa te ajut;
– Esti importanta pentru mine. Viata ta este importanta pentru mine;
– Spune-mi ce pot face pentru a te ajuta.

Cumpara-i un iPhone 5 sa o scapi de depresie

Evitati sa spuneti:

– Este totul in capul tau, nu ai nimic;
– Cu totii trecem prin astfel de perioade;
– Priveste partea plina a paharului;
– Ai atatea motive sa traiesti, de ce sa vrei sa mori?
– Nu pot face nimic in situatia ta;
– Ce este in neregula cu tine?
– Nu ar fi trebuit sa fii mai bine pana acum?

Uneori este greu sa stiti ce sa spuneti cand vorbiti cu o persoana draga despre depresie. Va puteti teme ca nu cumva acea persoana sa se supere sau sa se simta insultata. Puteti fi nesiguri despre ce intrebari ar trebui sa-i adresati sau cum puteti sa-l sprijiniti.Daca nu stiti de unde sa incepeti, urmatoarele sugestii va vor ajuta.

Modalitati de a incepe o conversatie:

– M-ai ingrijorat in ultima perioada;
– Recent, am observat cateva schimbari la tine si ma intrebam cum iti mai merge;
– Am vrut sa vad ce e cu tine fiindca nu ai parut a fi in apele tale in ultima vreme;
Sevensins
Intrebari pe care sa le puneti:

– Cand ai inceput sa te simti asa?
– S-a intamplat ceva care sa te faca sa te simti astfel?
– Cum pot eu cel mai bine sa te sprijin acum?
– Te simti vreodata atat de rau incat sa iti doresti sa nu mai fii ?
– Te-ai gandit sa ceri ajutor?

Nu uitati ca pentru a fi buni ascultatori este mult mai bine sa fiti intelegatori decat sa dati sfaturi. Si nu va asteptati ca printr-o singura conversatie sa rezolvati totul. Oamenii depresivi tind sa se retraga din relatiile cu altii si sa se izoleze. Trebuie sa va exprimati ingrijorarea si dorinta de a-i asculta ori de cate ori va fi nevoie.

Articole recente:

Articole similare:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *