Cum se da teapa in Romania cu telefonul mobil

Pentru multi o astfel de practica in mod clar nu mai tine.

Ce te faci cu oamenii simpli de la tara sau persoane mai in etate care inca mai cred in castiguri fara sa munceasca ?

De cativa ani se practica un joc al pacalelii cu ajutorul telefonului mobil. Infractorii formeaza un numar la intamplare sau trimit un sms la un numar oarecare prin care anunta castiguri de sume mari de bani sau automobile care pot fi achizitionate de multe persoane numai in vis.

Infractorii isi stabilesc o organigrama asemanatoare celor din banci si astfel reusesc sa pacaleasca oamenii creduli si fara aparare ca intradevar sunt fericitii castigatori ai unui premiu foarte mare constand in bani sau autoturisme de lux pe care acestia daca le-ar vine ar avea bani destui pentru un trai decent, iar unii se gandesc pana in punctul in care sa-si deschida o afacere din marele premiu.

Cand victimele contacteaza infractorii pentru a intra in posesia premiului acestia sunt pusi sa plateasca drept impozit o suma de bani care sa o depuna la posta pentru o anumita persoana sau mai la moda este sa cumpere cartele valorice de Vodafone, Orange sau Cosmote si sa comunice codurile de reincarcare pentru a reusi in sfarsit sa-si ridice ravnitul premiu.

Imediat dupa aceasta victimele constata ca dupa ce au depus banii sau au comunicat codurile de reincarcare ale cartelelor cand suna pentru ridicarea premiului nimeni nu le mai raspunde la telefon.

Cea mai recenta si mai usturatoare teapa la telefonul mobil a fost in valoare de aproximativ 7.000 lei primita de o suceveanca de 62 ani care a crezut ca a tras marele loz castigator din viata ei.

Mediafax spune ca femeia de 62 de ani din Suceava a fost contactata din partea operatorului de telefonie mobila fiind anuntata ca a castigat un premiu de fidelitate in valoare totala de 3.000 de euro.

Pentru ridicarea premiului femeia a cumparat cartele valorice in valoare de 5.000 lei si a trimis si 400 de euro.

La foarte scurt timp femeia a constatat ca persoana cu care a tot discutat pe aceasta tema nu mai raspunde la telefon.

Cand a contactat compania de telefonie mobila care teoretic i-ar fi oferit premiul, aceasta a constatat cu stupoare ca a fost pacalita de niste infractori si compania de telefonie nu-i oferise nici un premiu de fidelitate.

In momentul de fata Biroul Investigatii Criminale face cercetari pentru identificarea autorilor, dar din experienta noastra sansele de recuperare a pagubei sunt extraordinar de mici.

Articole recente:

Articole similare:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *