Cum scapi de transpiratia abundenta

transpiratie,transpiratie abundenta,transpiratie excesiva,transpiratie urat mirositoare,scapa de transpiratieAfla cum poti scapa de transpiratia excesiva si urat mirositoare

Transpiratia abundenta poate afecta in mod negativ increderea in sine, cariera si viata sociala a unei persoane.

Antiperspirantele sunt principalele mijloace de aparare impotriva transpiratiei excesive, dar cat de bine functioneaza un produs, depinde de mai multi factori, inclusiv de ingredientele sale, puterea de actiune a acestor ingrediente, cat de mult transpira o persoana si chiar de momentul de aplicare al acestora. Daca zona pe care se aplica antiperspirantele este umeda, acestea se vor amesteca, cu umiditatea si vor aluneca pe piele, iar eficienta lor va fi diminuata.

De aceea, cel mai bine este ca antiperspirantul sa se aplice pe pielea uscata.

Transpiratia reprezinta eliminarea sudorii prin porii pielii. Sudoarea este secretata de catre glandele sudoripare sub influenta diferitilor factori: temperatura exterioara si efortul fizic (ea serveste atunci la eliminarea unui anume numar de calorii si la restabilirea echilibrului termic al corpului), emotiile si diverse stresuri (mecanismul stresului fiind in acest caz pur nervos).

DISFUNCTII ALE GLANDELOR SUDORIPARE – sunt tulburari care se manifesta fie prin transpiratie abundenta fie prin lipsa transpiratiei normale. In primul caz se recomanda utilizarea plantelor antisudorifice, iar in cel de-al doilea caz, utilizarea plantelor sudorifice.
Medicina naturista va vine in ajutor cu cateva retete din plante minunate, usor de preparat si folosit, des utilizate de catre oamenii afectati de aceste disfunctii.

I. ANTISUDORIFICE – pentru combaterea traspiratiei excesive

Uz intern
Jalesul de gradina – infuzie din 2 lingurite de frunze, la o cana cu apa {250 ml). Se bea treptat, in cursul unei zile.
Nucul – infuzie dintr-o lingurita de frunze, la o cana cu apa (250 ml). Se beau 2 cani pe zi. Infuzie din 4 linguri de frunze, la o cana cu apa (250 ml). Se iau 3 linguri pe zi.

Ceaiuri complexe
1. Jales de gradina – frunze (25 g), Nuc – frunze (25 g), Coada calului – la verde (50 g). Decoct dintr-o lingura de amestec, la o cana cu apa. Se beau, treptat, 1-3 cani pe zi.
2. Jales de gradina – frunze (40 g). Nuc – frunze (20 g), Isop – ta (40 g). Infuzie dintr-o lingura de amestec, la o cana cu apa (250 ml). Se bea, la culcare, o cana cu ceai rece.
3. Coada soricelului – flori (40 g>, Jales de gradina – frunze (40 g), Anason – fructe (20 g). Infuzie dintr-o lingura de amestec, la o cana cu apa (250 ml). Se beau treptat 1-3 cani pe zi.

Uz extern
Stejarul – bai locale cu decoct din 20-30 g coaja, la 1 litru de apa.

II. SUDORIFICE (DIAFORETICE) – care provoaca transpiratia
Uz intern
Brusturele – macerare la cald a 3-4 linguri de radacini, care se tin, timp de o ora, intr-un litru de apa fierbinte. Cantitatea se bea in cursul unei zile.
Ciubotica cucului – infuzie sau decoct din radacini sau flori, o lingurita la o cana (250 ml) cu apa. Se beau 2-3 cani pe zi. La decoctul din radacini se recomanda si adaugarea unui varf de cutit de bicarbonat de sodiu.
Salcia – decoct concentrat din 2 linguri de coaja, la o cana cu apa (250 ml). Se iau 3 linguri pe zi.
Socul – infuzie din 1-2 lingurite de flori, la o cana cu apa (250 ml). Se beau 3-4 cani pe zi.
Teiul- infuzie din 1-2 lingurite de flori, la o cana cu apa (250 ml). Se beau 2-3 cani pe zi.

Ceaiuri complexe
1. Soc – flori, Tei – flori, Musetel – flori, Isop – ta. Pir- rizom, toate in parti egale. Infuzie din 1-2 lingurite de amestec, la o cana cu apa (250 ml). Se beau 2-3 cani pe zi.
2. Musetel – flori (20 g), Soc – flori (30 gj, Tei – flori (20 g), Cimbrisor – ta (10 g), Sovar- ta (20 g). Infuzie din 2 lingurite de amestec, la o cana cu apa (250 ml). Se beau 2-3 cani pe zi.
3. Musetel – flori (20 g), Albastrele – flori (50 g), Soc – flori (30 g). Infuzie dintr-o lingura de amestec, la o cana (250 ml) cu apa. Se beau 2-3 cani pe zi.

Uz extern
Mustarul negru – bai locale, timp de 25-30 de minute, cu 25-30 g de faina de mustar intr-un saculet de tifon, peste care se toarna 2-3 litri de apa, la o temperatura de 25°-30°C.

Articole recente:

Articole similare:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *