Cum sa pregatim sarbatorile de iarna

iarna,craciun,sarbatori e iarna,sarbatori iarnaIn general in preajma sarbatorilor, in special in luna decembrie, majoritatea oamenilor sunt fericiti, agitati, preocupati cu pregatirile de Mos Craciun, cadouri, petreceri, excursii, posteaza si promoveaza numai lucruri bune si pozitive. Eu personal percep aceasta frenezie ca pe o artilerie care zace timp de 11 luni undeva in podul fiecaruia, stearsa din cand in cand de praf cu cate o fapta buna sau un act de caritate. Cand se apropie momentul, artileria este coborata din pod intr-o mare agitatie si nebunie, iar pana nu epuizam incarcatura nu ne orpim. Acest lucru pare programat iar dupa Sf Ion, ce este sarbatorit pe 7 ianuarie se spune “STOP JOC” si toata lumea revine la normal, fiecare om isi reia activitatea si moravurile de zi cu zi.

Din cauza furnicarului care se declanseaza in preajma sarbatorilor de iarna, de multe ori uitam sa ne bucuram cu adevarat de aceste momente minunate. In schimb insa, ajungem sa ne petrecem ore intregi la coada la supermarket sau blocati in trafic.
Lenjerie.ro - 16% comision
Daca iti doresti un Craciun linistit, fericit si de care sa iti amintesti oricand, exista o veste buna pentru tine: planificarea atenta te poate sustrage tiparului si atmosferei apasatoare aferente in care ai fost prins in ultimii ani de sarbatori. Iata ce poti face pentru a reinvia si a profita de adevaratul spirit al Craciunului:
Cadouri USB - USBmania
• Intocmeste o lista de cadouri pentru persoanele dragi, cu aproximativ doua luni inainte de 25 decembrie.
• Inca din noiembrie, apuca-te sa scrii scrisori si felicitari. Ai grija sa alegi unele tematice si sa le trimiti astfel incat sa ajunga fix in preajma sarbatorilor si nu de Anul Nou. Astfel, daca vrei sa-ti surprinzi prietenii din strainatate, ai grija sa expediezi gandurile tale bune undeva pe la inceputul lunii decembrie, pentru a te asigura ca ajung la destinatie la timp.
• Decoreaza-ti casa. Daca febra sarbatorilor te-a cuprins inca din noiembrie si vezi totul numai in verde si rosu, ai grija sa nu exagerezi totusi cu decoratiunile.
• Organizeaza din timp o traditie de sarbatori, in care tu si amicii tai sa faceti cate o petrecere in fiecare an la fiecare din voi.
GiftMarket.ro
• Cu o saptamana inainte de marea zi, ai grija sa faci toate aprovizionarile necesare, de la sucuri si bauturi alcoolice, pana la ingredientele de care ai nevoie pentru masa de Craciun. Astfel, vei evita sa te inscrii in cursa nedorita a carucioarelor de cumparaturi si a nervilor.
• Daca iti place sa respecti traditiile, cumpara si un brad de Craciun. De asemenea, fa un adevarat ritual din decorarea si impodobirea sa.
• Cumpara CD-uri cu colinde si ascultati-le in preajma sau in Ajunul Craciunului. In plus, pentru cei cu spirit tanar, este recomandat sa se ia de mana si sa porneasca impreuna, din casa in casa, la colindat.
• Cu ocazia Craciunului, ai grija totusi de unele aspecte. In primul rand, chiar daca tentatiile sunt mari, abtine-te de la a te infrupta din toate bucatele sau de la a consuma in exces bauturi alcoolice. Nu arunca bradul de la balcon dupa ce sarbatorile s-au incheiat, ci cauta un centru de reciclare, unde sa poti duce si hartiile in care au fost impachetate cadourile, de pilda. Strange cu grija toate decoratiunile si impacheteaza-le pentru a le putea folosi si anul viitor.

Articole recente:

Articole similare:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *