Cum sa iti faci o retea de calculatoare

switch,gigalan,tplink,tp-link,retea,1000CUM SA FACI O RETEA

RETEA DE CALCULATOARE

RETEA DE CALCULATOARE LA BIROU

Intr-o afacere amenajarea si utilarea biroului este foarte importanta, deoarece are doua implicatii.

In primul rand este vorba despre functionalitatea firmei si in al doilea rand este impactul asupra clientului.

Orice client isi face prima impresie despre dvs. in functie de dotarile pe care el le vede la prima aruncare a unui ochi prin firma, dupa care ramane de vazut cum este cu seriozitatea.

Majoritatea clientilor sau viitorilor parteneri de afaceri se orienteaza in primul rand dupa dotarile IT al respectivei firme.

Pe langa acest aspect mai este vorba despre viteza de reactie in fata clientilor si a partenerilor de afaceri, dar acum haideti sa discutam despre ce aveti nevoie ca sa faceti o retea de calculatoare la birou sau chiar pentru acasa.

O societate care doreste sa fie moderna are acces la internet prin fibra optica, propriul sau domeniu (nu foloseste adrese de e-mail gratuite de la yahoo, gmail, hotmail), are multifunctionale performante, Retea WiFi care merge excelent.

Pentru ca aceste aspecte sa fie posibile iata ce sfaturi avem pentru voi in continuare.

In primul rand contactati o firma de profil pentru a vedea exact care sunt necesitatile dvs. (noi recomandam Digital Helpdesk pentru Bucuresti, Ilfov, Constanta si Tulcea), dupa care va trebui sa va cumparati un domeniu.

Pentru a va cumpara un domeniu va recomandam sa luati direct de la ROTLD.

Un al doilea pas este faceti contract cu un furnizor de internet serios si daca vorbim in primul rand de calitate, atunci mergeti direct la RDS sau UPC si incheiati un abonament BUSINESS cu IP Static (imperios necesar) cu o latime de banda de 20 Mb minim.

Dupa ce RDS sau UPC va instaleaza Internetul la birou mai aveti nevoie de un router (cu Wireless) si un switch daca doriti doar sa conectati mai multe calculatoare sau imprimante la internet.

Pentru router recomandam Wireless Dual-Band N600 Linksys EA2700 sau Router wireless N Gigabit TP-LINK TL-WR1043ND, dar sincer noi preferam marca Linksys.

Pentru switch recomandam Switch Asus FX-D1162 cu 16 Porturi (este un switch simplu de 10/100 cu 16 porturi fara management) sau Switch TP-LINK TL-SG1016, 16 x 10/100/1000Mbps (un switch cu porturi de 10/100/1000 fara management dar ceva mai bun decat cel de la Asus).

Daca doriti sa aveti propriile adrese de email aveti doua variante:
1. Va faceti cont de hosting la o firma specializata (mergeti cu incredere pe Digital Helpdesk);
2. Va faceti propriul server de hosting (recomandam un server pe Linux cu CentOS) care poate fi folosit si pe post de router, dar totodata va puteti face si un share in retea fara costuri suplimentare.

In cazul in care nu aveti un buget destul de mare si doriti sa apelati la servere second hand sau refurbished atunci aveti mare grija de unde achizitionati. Recomandam strict www.citgrup.ro

Daca apelati la o firma specializata nu va mai trebui sa va bateti capul cu alti termeni tehnici.

In cazul in care doriti sa va faceti reteaua si serverul singuri, atunci va trebui sa va documentati temeinic despre acest subiect.

Pentru a va face o idee despre ce este vorba va recomandam http://blog.digital-helpdesk.ro unde veti gasi tutoriale despre servere si retele in permanenta actualizate.

Articole recente:

Articole similare:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *