Cum sa folosim corect prosoapele de corp

prosoape,baie,prosoape de baieCUM FOLOSIM CORECT PROSOAPELE DE CORP ?

CAND SCHIMBAM PROSOAPELE DIN BAIE ?

CE TIP DE PROSOAPE RECOMANDAM ?

Cum se comporta prosoapele noastre din baie dupa  folosire?

Cele mai multe prosoape sunt confectionate 100% din bumbac.  Cele mai cautate prosoape sunt cele moi si catifelate.

Prosopul, fie el mic de fata, maini, picioare sau de corp, este un instrument indispensabil pentru igiena individuala a fiecaruia.

Dupa cum se stie,  dupa un dus bun, eliminam de pe piele marea majoritate a germenilor, bacteriilor si microbilor, iar procesul culmineaza cu  stergerea pe tot corpul cu un prosop de bumbac.  In acest moment, germenii si bacteriile care au ramas pe corp trec pe prosop, dupa ce l-am folosit si ne-am sters cu el.

In acest mod, prosoapele din baie devin un mediu mai mult decat prielnic pentru mucegaiul umed specific spatiilor inchise cu surse de apa.

Cum actioneaza majoritatea  persoanelor dupa ce fac baie?  Pornesc ventilatia sau sistemul de aerisire a bailor, ori deschid geamul dupa ce au terminat de facut dus. Insa inchid toate aceste sisteme destul de repede, mai ales dupa ce simt ca s-a dezaburit un pic oglinda sau ca s-au uscat pe corp.

Specialistii spun ca e foarte important sa mentinem curentii de aer pentru mai mult timp si sa aerisim baia mai bine, pana se usuca complet.

Daca nu indepartam umezeala complet, baia va deveni o rezervatie a mucegaiului si germenilor. Acelasi mucegai care ataca plasticul, rosturile gresiei si faiantei, poate ataca si prosoapele cu care tu te stergi, mai ales daca nu le usuci complet dupa ce le folosesti.

Cum ne dam seama daca trebuie sa trimitem prosopul la spalat:  e suficient sa mirosim prosopul, si ne vom da imediat seama in ce stadiu avansat de mucegaire se afla. Mirosul unui prosop ud folosit il cunoaste oricine, iar daca prosopul tau are acel tip de miros, nu ezita sa il schimbi imediat cu unul uscat si spala-l cat mai repede!

Nu aruncati prosopul ud in cosul de rufe de spalat! Cand pregatiti rufele pentru masina de spalat, e indicat ca prosoapele sa nu le spalati laolalta cu alte rufe, pentru a avea posibilitatea sa adaugati la detergent un inalbitor si/sau dezinfectant si sa selectati o temperatura inalta, dar fara sa incalcati instructiunile de pe eticheta fiecarui prosop.

Nu intindeti prosoapele in bataia directa a razelor de soare deoarece  usuca tesatura si le decoloreaza.

Nu folositi un singur prosop pentru intreaga familie. Guturaiul, racelile, infectiile la ochi si gat pot trece de la un membru al familiei bolnav la altul cu sistem de imunitate scazut.

Articole recente:

Articole similare:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *