Cum sa clonezi un HDD rapid

cum sa clonezi,cum sa clonezi un hdd,clonezi,cum sa clonez,cum clonez un hddCUM SA CLONEZI UN HDD

Poate nu de putine ori v-a trecut prin cap sa va faceti o clona a hdd-ului pentru a avea un sistem de operare fresh, cu programe gata instalate fara batai de cap si destul de rapid.

Cum sa clonezi un hdd rapid ?

Pe internet veti gasi o gramada de utilitare care pot face aceasta operatie, dar noi consideram ca cea mai eficienta metoda sa clonezi un hdd este CloneZilla, care pe langa facilitatile de clonare are o caracteristica foarte importanta si anume ca este GRATUIT.

Puteti descarca gratuit CloneZilla direct de aici pe care sa-l puneti pe un CD/DVD blank sau pe un stick USB de pe care veti face boot. Un stick USB bun pe care il recomandam este USB Kingston DataTraveler R30, 16GB, USB 3.0 (vezi detalii despre USB Kingston), dar puteti alege orice memorie USB marca Kingston.

Cu CloneZilla puteti face clone partitiilor ext2, ext3, ext4, reiserfs, reiser4, xfs, jfs, btrfs pentru Linux, FAT12, FAT16, FAT32, NTFS pentru Microsoft Windows, HFS+ pentru Mac OS, UFS pentru FreeBSD, NetBSD si OpenBSD, minix pentru Minix, VMFS3 si VMFS5 pentru VMWare ESX. Mai exact puteti clona hdd-uri sau partitii facute cu sistemele de operare Linux, Microsoft Windows, Intel-based Mac OS, FreeBSD, NetBSD, OpenBSD, Minix si VMWare ESX.

STUDIU DE CAZ
TEMA: CUM SA CLONEZI UN HDD RAPID

Sa presupunem ca aveti un laptop Lenovo IdeaPad G500 cu procesor i7 (vezi aici detalii despre Lenovo IdeaPad G500) cu sistem de operare Windows 8.1 OEM pe care aveti instalat Microsoft Office 2013 Home and Business, Adobe Photoshop si toate actualizarile sistemului de operare la zi pe langa alte documente importante la care doriti sa aveti un backup rapid cu posibilitate de restaurare rapida sau poate vreti sa va inlocuiti Hard Disk-ul cu unul mai performant precum un SSHD Seagate THIN SSHD ST1000LM014 (vezi detalii complete) si sa nu mai pierdeti timpul cu backup, instalare de sistem si programe pe noul hdd.

Metoda de clonare pe care noi o recomandam este Disk to Disk. Mai exact faceti o copie identica a vechiului HDD pe noul HDD fara a pierde nimic. Mai jos se afla si o captura a acestei optiuni. Mai exact vom avea un hdd sursa si un hdd destinatie.

Aveti mare grija sa nu clonati hard disk-ul destinatie pe hard disk-ul sursa, pentru ca in acest caz veti pierde toate datele. Programul ofera destule informatii tocmai pentru a nu ajunge in aceata situatie.

cum sa clonez un hdd,cum sa clonez,hdd,clonezilla

La fel de bine puteti sa faceti clona unui hard disk intr-o imagine pe care sa o restaurati pe un alt hard disk.

In speranta ca v-am dat o idee buna asteptam acum un Like si un Google+ din partea dumneavoastra.

Articole recente:

Articole similare:

1 comment for “Cum sa clonezi un HDD rapid

  1. Ovidiu
    08/02/2014 at 14:27

    Foarte util. Am incercat si eu si functioneaza foarte bine, te scuteste de multa munca si ai mai mult timp de cafea :).
    Multumesc cibosteca.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *