Cum pastrezi trandafirii proaspeti in vaza

CUM SA MENTII TRANDAFIRII

CUM PASTREZI TRANDAFIRII

INGRIJIRE TRANDAFIRI IN VAZA

Trandafirii sunt cele mai populare flori atunci cand vine vorba despre zile de nastere, zile de nume, botez, casatorie, ziua indragostitilor sau pur si simplu atunci cand vrei sa oferi un buchet frumos de flori.

Pe langa un mesaj dragut un buchet de trandafir va fi de fiecare data apreciat.

Trandafirii sunt flori frumoase, dar pentru a te bucura cat mai multa vreme de parfumul si frumusetea lor va trebui sa stii cum sa mentii trandafirii primiti intr-o vaza de flori.

Inainte sa puneti trandafirii in vaza va trebui sa scoateti ambalajul.

Vaza de flori trebuie spalata foarte bine si este recomandat ca aceasta sa fie frecata cu un buretel abraziv sub jet de apa calda spre fierbinte si putin clor. Nu uitati sa folositi manusi.

Clorul este necesar, deoarece trebuie mai intai sa distrugeti toti microbii ce pot ataca superbele flori.

Daca trandafirii primiti sunt proaspeti dupa ce curatati vaza de flori impecabil este bine sa puneti apa un pic calduta, deoarece trandafirii proaspeti absorb mai bine o apa un pic mai calda decat temperatura camerei.

In apa din vaza sa puneti doua picaturi de clor care vor ajuta pe viitor la omorarea bacteriilor ce ataca trandafirii. De preferat este sa stoarceti o lamaie intr-o ceasca, iar continutul sa il varsati in vaza de flori.

Pentru a se mentine proaspeti este bine sa tineti vaza cu trandafiri intr-un loc mai racoros, ferit se razele puternice ale soarelui si umiditate cat mai scazuta.

Frunzele de la baza trandafirului trebuie sa le indepartati cat mai repede, deoarece acestea in contact cu apa favorizeaza inmultirea bacteriilor care vor duce la deteriorarea plantei.

Apa trebuie schimbata zilnic sau macar la doua zile.

Zilnic este bine sa taiati cate putin din tulpina pentru ca trandafirul sa raziste cat mai mult.

Articole recente:

Articole similare:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *