Cum afli cand te lasa ambreiajul de la masina

ambreiaj,ambreiaje,ambreaj,ambreaje,ambreiajulIn primul rand inainte de a vorbi despre ambreiaj, trebuie sa stim ce inseamna un ambreiaj.

Stii ce este ambreiajul ?

Vezi electronice auto

Ambreiajul este un dispozitiv prin care se leaga solidar doua mecanisme, pentru o perioada de timp, permitand cuplarea sau decuplarea mecanismelor in timpul functionarii sau si mai simplu, ambreiajul este un organ de masina care asigura o legatura temporara intre doi arbori coaxiali, permitand si decuplarea lor in timp ce functioneaza.

Defectarea ambreiajului nu este tocmai placuta, iar daca sesizati ca pedala de ambreiaj este foarte moale sau blocata, ar fi bine sa chemati o platforma si sa mergeti cu masina in service.

Pentru a evita aceasta situatie neplacuta ar trebuie sa prevenim defectarea ambreiajului prin cateva teste simple care sa ne puna in garda. Va recomandam ca inainte de a pleca in vacanta sa fiti atenti la aceste aspecte.

Vezi electrice auto Produse de curatare auto Iluminat si electrice auto

Cum verifici cand te lasa ambreiajul ?

  • Pedala de ambreiaj isi modifica pozitia urcand mai sus, dar exista si cazul cand aceasta coboara mai jos decat de obicei.
  • Atunci cand cuplati si decuplati ambreiajul se aude un huruit al rulmentului.
  • Pedala de ambreiaj devine mai tare sau mai moale decat de obicei.
  • Daca apare umezeala sub pedala de ambreiaj atunci ar fi cazul sa va ingrijorati.
  • Pedala de ambreiaj a ramas blocata.
  • Atunci cand ambreiajul incepe sa patineze trebuie sa mergeti la service. Va dati seama ca ambreiajul patineaza atunci cand accelerati si motorul se tureaza fara ca masina sa accelereze.
  • La rece nu mai puteti baga in viteza (se intampla de obicei la treapta 1 si la marsarier).
  • Daca observati ca agata cutia de viteze atunci cand introduceti in treapta 1 de viteza sau in marsarier atunci mergeti la service.

Cel mai simplu test pentru a verifica daca ambreiajul functioneaza corect este sa mergeti in trepta a doua la 3000 de rotatii si sa accelerati brusc. Daca motorul se tureaza, iar masina nu prinde viteza sau are reactie intarziata ar trebui sa va duceti la verificari.

Vezi electrice auto Produse de curatare auto Iluminat si electrice auto

Niciodata sa nu bruscati ambreiajul la schimbarea treptelor ci trebuie sa ridicati pedala progresiv.

Cand stati la semafor sa nu tineti ambreiajul calcat.

Articole recente:

Articole similare:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *