Crucea Rosie: APEL PENTRU PERSOANELE IZOLATE DE ZAPADA

Crucea Rosie Romana, ca urmare a caderilor masive de zapada si a viscolului puternic din ultima perioada de timp, vine in sprijinul persoanelor blocate de nameti, izolate si fara posibilitati de aprovizionare.

Este vorba despre locuitorii din judetele Vrancea, Buzau, Ialomita, Galati, Giurgiu, Dambovita, Botosani, Bacau, Iasi, Arad, Braila, Neamt si Ilfov.

Sambata, aproximativ 3 tone de alimente si paine vor fi directionate catre zonele cel mai greu afectate, Buzau si Ialomita.
1.400 de kg de alimente (ulei, malai, paste fainoase, conserve si paine) vor fi directionate cu un elicopter al Ministerului Administratiei si Internelor in zonele inzapezite din judetul Ialomita, comunele Mirosesti si Cacova.

Un alt transport de 1.450 de kg de alimente vor fi distribuite cu sprijinul elicoperului Ministerului Apararii Nationale in judetul Buzau in localitatile Boldu si Cochirleanca.

In perioada urmatoare, toate alimentele existente in depozitele Bancii de Alimente vor fi donate catre zonele izolate de zapada. Pentru a sustine in continuare persoanele afectate de caderile masive de zapada, care nu isi pot procura singure hrana, Crucea Rosie Roamana lanseaza un apel umanitar de urgenta.

Incepand de sambata, persoanele care vor sa contribuie cu alimente greu perisabile pot face donatii prin intermediul Bancii de Alimente a Crucii Rosii în toate magazinelor din retelele: Carrefour, Real, Mega Image si Metro. Alimentele de baza sunt: malai, faina, zahar, orez, paste fainoase, conserve de carne, conserve de peste, apa.

De asemenea pot face donatii online pe site-ul oficial al Crucii Rosii Romane: www.crucearosie.ro sau in conturile special deschise de Crucea Rosie Româna la BRD – Agentia Piata Romana:

LEI : RO36BRDE410SV51618614100
EUR : RO71BRDE410SV51618884100
USD : RO29BRDE410SV18793954100

Sumele colectate in cadrul campaniei umanitare vor fi folosite pentru achizitionarea de alimente, apa, paturi, produse de igiena necesare persoanelor sinistrate.

Crucea Rosie Romana pune la dispozitia persoanelor interesate sa ajute cu bani sau alimente numerele de telefon: 021 /3171710 sau 0748 238 024 unde pot solicita informatii suplimentare.

Sursa: stirileprotv.ro

Articole recente:

Articole similare:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *