Ce este Feng-Shui ?

FENG SHUI

CE ESTE FENG-SHUI

DESPRE ARTA FENG-SHUI

Poate de foarte multe ori am auzit despre Feng-Shui, dar nu am stiut despre ce este vorba.

Iata ce ne spune Steliana despre Feng-Shui:

Mereu am fost atrasa de acest termen „vant-apa”, am citit peste tot despre principiile artei feng-shui si de cele mai multe ori am dat „nas-in-nas” cu aceasta influenta si m-am simtit foarte aproape de definitiile ei. In tot ceea ce ma inconjoara caut sa gasesc si sa scot la lumina numai ce este bun si ce ma face pe mine sa ma simt bine, de la mutatul unei perne din stanga in dreapta pana la schimarea locului unei plante, habar nu am. Cert e ca pe zi ce trece ma transform intr-o busola care repereaza si neutralizeaza neplacerile invizibile care imi creaza stari de iritatie, agitatie. Cel mai mult pana acum m-am axat pe locuinta, sa ma regasesc pe mine insami in acel spatiu. Credeti-ma ca nu ma plictisesc chiar daca am doar 2 camere. Eu functionez pe principiul ca totul trebuie sa circule, sa se miste, sa se inlocuiasca periodic.

De aceea am facut o traditie din a amenaja casa tot timpul altfel in functie de starea mea (aici nu ma refer la faptul ca schimb mobile si canapele; e suficient sa schimbi locul cartilor si pozitia lor, a unei lumanari etc, pana simti acea energie Chi (geneza a tot ceea ce exista, se deplaseaza si se transforma in permanenta precum „vantul si apa”). Daca in momentul in care ajungi acasa simti ca te relaxezi, iti trece durerea de cap si stresul acumulat dupa o zi de munca, este bine, insa daca reveniti acasa prost dispus sau fara tragere de inima, va trebui sa cautati cauza acestor vibratii negative si sa remediati situatia!

Un curent armonios – de multe ori nu dam importanta la ceea ce ne inconjoara si foarte rau facem. Daca am sta un pic sa analizam ce anume si cand ne face bine si ne schimba starea de spirit, am vedea ca asta inseamna Feng-Shui si ne-am da seama ca noi insine avem puterea de a ne crea un mediu bun pentru viata familiala, profesionala…prin simpla aplicare a unor reguli de baza. Inconjurandu-ne de frumusete, ne permitem sa evoluam pozitiv, sa avem o dispozitie mai buna. In schimb uratenia din jur ne impinge spre mahnire sau ne intristeaza. Exemple: Coborati dimineata din pat, dati nas in nas cu vesela murdara din ajun , asteptandu-va in chiuveta; ce dezgust! In schimb, daca iesiti din camera inca adormiti si imbratisati cu privirea un superb buchet de flori veti ramane fermecat o zi intreaga.

Conform traditiei chineze, doua forte cosmice complementare si de aceeasi valoare se afla in centrul universului: Yin si Yang. Nu exista Yang fara Yin si invers. Interactiunea lor este permanenta ca si cea dintre pozitiv si negativ, par si impar, bine si rau, cer si pamant, cald si frig, noapte si zi. Echilibrul dintre aceste doua forte se numeste Tao (Calea). Atunci cand cele doau energii sunt in echilibru, avem o stare buna, dar daca echilibrul este distrus, daca una dintre acele forte slabeste, ne imbolnavim; echilibrul in schimb este creator de armonie, iar armonia atrage norocul. Atunci cand suntem bolnavi, vibratiile noastre sunt slabe si avem tendinta de a ne refugia in zone cu energie redusa desi ar fi preferabil sa alegem un sector mai incarcat, care sa poata sa ne mareasca din nou energia!

As vrea sa va impartasesc cateva din regulile de cate tin cont in sectorul „casa”, acolo unde eu functionez cel mai bine. Nu este vorba de superstitii ci doar de lucrurile care pe mine ma fac sa ma simt bine.

Cel mai important in aceasta „nebunie” cum imi place mie sa ii zic este faptul ca arta FENG-SHUI este formata numai din reguli bune, care nu iti dauneaza in nici un fel daca tii cont de ele ba chiar in unele cazuri ajuta la salvarea starii de spirit, le poti interpreta si intoarce in favoarea ta cum vrei si sunt extrase din realitate si sunt bazate pe logica.

  • Nici o oglinda nu trebuie pozitionata in fata usii pentru ca efectul de reflectare poate expedia in alta parte chi-ul benefic care intra in locuinta dumneavoastra.
  • Masa nu trebuie acoperita cu obiecte inutile.
  • Chi-ul trebuie sa circule imprejurul patului, salteaua trebuie sa fie tare – aici intra in discutie efectul unui somn linistit si corect asupra creierului si organismului uman.
  • Toaleta zilnica si excretiile ne usureaza, ne elibereaza. Mizeria, murdaria duc la aparitia „ochiului rau”, SHA, a invidiei, a ghinionului, a nefericirii…de aceea cand curatam apartamentul ne curatam si sufletul.
  • Baia sau closetele nu pot fi deschise catre interiorul apartamentului, usile trebuie sa ramana inchise, locul discret.
  • Eliminati umiditatea care provoaca mucegai – un CHI benefic nu poate exista impreuna cu emanatii respingatoare.
  • In afara de iluminat care este important in locuinta mai sunt accesorii care va ajuta sa va refaceti chi-ul: plantele proaspete (de preferat ca frunzele sa fie cat mai rotunde posibil, frunzele ascutite „taie” chi-ul, obiectele cu miscare circulara. Aici mai completez cu faptul ca trebuie sa stiti ca plantele uscate, vestejite, ofilite nu genereaza nici un fel de chi deoarece nu au viata si astfel trebuie indepartate din locuinta.

Concluzie (aceasta intervine aici deoarece as putea sa stau sa scriu pagini intregi despre acest curent, dar odata ideea formata il las pe fiecare care este curios sa descopere chi-ul din el si sa il aplice): omul si pamantul trebuie sa se sprijine reciproc si acest acord prinde viata prin FENG SHUI.

Inchei cu un citat din „Corespondenta” – Decartes
„ Spiritul plin de bucurie serveste sanatatii trupului si face obiectele din jur sa para mai agreabile”

Articole recente:

Articole similare:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *