Cat de necesara este ingrijirea aparatului de aer conditionat ?

Aparat de aer conditionat performant, Aparat de aer conditionat Samsung, Aparat de aer conditionat marca Samsung foarte performantCat de necesara este ingrijirea aparatului de aer conditionat?

Ingrijirea aparatului de aer conditionat, este necesara deoarece:

Din cauza temperaturilor mari din ultimii ani, din cauza ritmului alert al vietii speciei umane, a disconfortului creat de fierbinteala verii si a vitezei cu care ne ducem traiul, achizitionam din ce in ce mai multe  aparate de aer conditionat. Pana aici, toate bune si frumoase!

Datorita intensitatii cu care sunt folosite, aparatele de aer conditionat au nevoie de ingrijire speciala pentru un randament pe masura atat pentru mediu inconjurator cat si pentru persoanele care le folosesc.

Un aer conditionat neglijat este daunator sanatatii. Asta se intampla deoarece in mecanism se aduna diferiti microbi si diferite microorganisme ce sunt daunatoare sanatatii, precum si diferite mirosuri si mucegai. Inca pandeste si pericolul bolii aerelor conditionate (Legionella Pneumonia). Ingrijind aerul conditionat, faceti economie si la consumul de energie electrica si veti avea performanta maxima la racire si incalzire.O sa va bucurati de el mai multi ani din moment ce va fi mai putin vulnerabil avariilor. Aerul conditionat imbunatateste situatia camerei, cand este vorba despre temperatura si umiditate; probleme pe care suntem nevoiti sa le intampinam de-a lungul anului.

Ingrijirea corecta a aerelor conditionate si curatirea lor de catre profesionisti, sunt doi factori ce vor ajuta pentru o viata indelungata a mecanismului dumneavoastra!!! Cel mai important motiv, totusi, pentru care aerele conditionate au nevoie de ingrijire, este efectul negativ pe care acestea il produc asupra  sanatatii dumneavoastra.

Daca exista scapari la sistemele mecanismelor, in special acestea care functioneaza in locuri publice sau locuri de munca, exista pericolul de a se dezvolta microbi, ce pot provoca <astm>,<probleme respiratorii>,<alergii>,<socuri izotermice>,<iritatii>,chiar si o serioasa <infectie respiratorie>,ca si cunoscuta boala a aerelor conditionate,<Boala Legionarilor>.

Aceasta boala a fost descrisa pentru prima data inainte cu cativa zeci de ani in U.S.A, odata cu aparitia a multor cazuri de pneumonie la un hotel, in care au fost afectate 221 de persoane dintre care 34 au decedat. Acela ce a fost detectat, a fost microbul <Legionella>, care infectase aerele conditionate.

Alte efecte negative ce pot fi resimtite in urma folosirii unui aer conditionat neglijat, sunt frisoanele ce se dezvolta pe gat, piept sau fata.

Sindromul cladirilor bolnave

Cand un bloc este considerat bolnav?

…Cand provoaca probleme de sanatate celor ce muncesc sau locuiesc in el. Cateva simptome sunt durerile de cap, ameteli, stare de oboseala intensa, iritatii si alergii. Conform cercetarilor, aparatul de aer conditionat amplasat in birourile de munca interne, este in mai multe cazuri infectat decat cel amplasat in locurile exterioare.

 La cat timp trebuie ingrijit aerul conditionat?

Ingrijirea profesionala a mecanismelor de catre refrigeratori calificati asigura functionarea corecta a mecanismelor, imbunatatirea calitatii aerului ce intra in casa, temperaturile optime si umiditatea corecta pentru spatiul in care actioneaza, chiar si micsorarea sunetului in timp ce functioneaza aparatul. Cel mai indicat este ca ingrijirea aparatului sa se faca odata pe an la aerele conditionate din spatiile locuibile cand sunt folosite doar pentru racire, iar de doua ori pe an daca sunt folosite pentru racire si incalzire a spatiului respectiv.

Ingrijirea profesionala

lucrarile ce se produc in timpul ingrijirii profesionale sunt urmatoarele:

1) curatirea mecasismului interior si exterior

2) curatirea filtrelor de la mecanismul interior

3) curatirea chimica (outdoor heat-exchangers)

4) si controlul general fizic de functionare a mecanismelor

Un sistem de aer conditionat la care se fac ingrijirile necesare la timp, poate functiona in stare buna mai mult de 15 ani.

 

Sfaturi pentru marirea performantei aparatelor de aer conditionat

  • curatati filtrele aerului inainte de vara, cand exista mai mult praf
  • filtrele aerelor trebuiesc inlocuite cu altele noi la anumite perioade conform manualului cu informatii al aparatului dumneavoastra
  • curatati mecanismul exterior stropind-ul cu apa (cu furtunul din balcon sau curte)
  • aveti grija sa nu amplasati obstacole (flori, mobila de curte, etc) la o distanta de cel putin 35 cm. de la mecaismul exterior, ce probabil vor impiedica circulatia aerului la mecanismul exterior.
  • curatati de multe ori grilajul si elicele mecanismului exterior
  • nu este nevoie sa acoperiti mecanismul exterior deoarece acestea sunt proiectate si construite sa functioneze in locuri exterioare

Fara ingrijire, aerele conditionate pierd 5% din performanta in fiecare an de functionare.

Un aparat de 12.000 BTU cumparat cu cativa ani in urma, poate functiona astazi ca un aparat de 9000 BTU daca este neglijat.

Articol trimis de Rusache Stere

Articole recente:

Articole similare:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *