Care sunt cauzele aparitiei matretii ?

Matreata poate fi o amenintare la adresa increderii orcarei persoane, astfel ca e bine sa incepi inlaturarea lui prin a cauta si folosi un sampon/tratament adecvat scalpului tau, special creat pentru inlaturarea matretii. Atunci cand folosesti un sampon anti matreata, ai grija ca miscarile de masare a scalpului sa fie lente si blande. Nu uita ca pielea capului este deosebit de sensibila si iritata.

Procedand astfel, vei activa circulatia sangelui la nivelul scalpului si vei exfolia celulele moarte de la suprafata.

Cauzele exacte ale aparitiei acesteia nu se stiu exact, insa cu siguranta ea nu este o urmare a igienei precare asa cum se credea cu zeci de ani in urma.

MALASSEZIA – este o bacterie care traieste pe scalpul tuturor persoanelor. In general, ea nu creaza probleme, insa exista situatii cand aceasta irita scalpul si cauzeaza producerea necontrolata de celule.

Acestea se desprind de scalp si cad. La contactul cu sebumul, se transforma in matreata.

Pieptanarile rare dezvolta matreata. Aceasta apare din cauza faptului ca pielea celor care nu isi perie parul in mod regulat nu beneficiaza de stimularea oferita de perie sau pieptene.

Persoanele sensibile la drojdie au sanse mai mari sa dezvolte matreata.

Pielea uscata din cauza temperaturilor scazute din timpul iernii in combinatie cu interioarele incalzite sunt o cauza frecventa a exfolierii si iritarii scalpului.

Persoanele cu pielea iritata, grasa sunt predispuse aparitiei matretii.

Daca nu iti speli parul suficient de des acumularile de sebum si celulele moarte se vor transforma in cauze ale matretii.

Specialistii sustin ca persoanele care nu consuma suficiente alimente bogate in zinc, vitamina B si unele tipuri de grasimi, sunt predispusi la aparitia matretii si ca exista o legatura intre stres si mare parte din problemele pielii.

Articole recente:

Articole similare:

1 comment for “Care sunt cauzele aparitiei matretii ?

 1. Diana Larisa
  05/05/2014 at 18:11

  Buna, eu sunt studenta la medicina si tot aveam o problema cu matreata si mancarimea scalpului in ultimul timp.
  Am citit mai multe informatii despre aparitia si cauzele care duc la matreata si apoi am hotarat sa merg sa vorbesc cu un doctor bun sa imi recomande produse care sa ma scapa de matreata.
  Doctorul mi-a dat sa folosesc un sampon natural cu ulei 100% pur din arbore de ceai(tea tree oil) de la Thursday Plantation.
  Pe langa sampon mi-a zis ca ar fi bine sa imi cumpar si o sticluta de ulei 100% pur din arbore de ceai(tea tree oil). In cazul in care matreata e mai rezistat la inceput sa pun direct in sampon uleiul sau direct in mana cateva picaturi peste sampon.
  Produsele si-au facut efectul dorit si m-au scapat complet de matreata dar si de mancarimea scalpului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *