Cameron Diaz frumusete si talent in lumea filmului

Cameron Diaz

Cameron Diaz

In data de 30 august 1972 se naste Cameron Diaz, actrita americana cu origini mixte( cherokee – dupa mama si cubaneza dupa tata).
La 16 ani se hotaraste sa calatoreasca prin Japonia, Mexic, Australia , Maroc si Paris, dupa 5 ani intorcandu-se in State, California.

Dupa numai un an , pe cand lucra ca si fotomodel, se hotaraste sa participe la casting-ul organizat pentru selectia actorilor din filmul ”The Mask”. In ciuda lipsei expierentei actoricesti, aceasta este aleasa sa joace in rolul principal, alaturi de Jim Carrey. A primit apoi un rol in ”The Last Supper”.
In 1996 apare in 3 filme mai importante: “She’s the One” – in care joaca Edward Burns, Jennifer Aniston si Amanda Peet, “Feeling Minnesota” si “Head Above Water”.

In 1997 joaca in productia independenta “Keys to Tulsa” si in succesul “My Best Friend’s Wedding/Iubitul meu se insoara”, care a devenit unul din primele 10 filme cu veniturile cele mai mari din 1997. Pentru interpretarea ei, i s-a

Cameron Diaz

Cameron Diaz

acordat premiul pentru “actrita favorita” la categoria comedie la Premiile Blockbuster Entertainment.In acelasi an apare in “A Life Less Ordinary”, a lui Danny Boyle. In 1996 se logodeste cu actorul Matt Dillon, de care se desparte insa in 1998. In 1997 isi face aparitia in cateva secvente din “Fear and Loathing in Las Vegas” al lui Terry Gilliam.

In 1998 insa, fratii-regizori Farrelly ii ofera sansa sa apara intr-un rol din comedia “There’s Something About Mary”, film care devine blockbuster, incasand international, peste 360 mil.$. Pentru acest rol, i s-a acordat cel de-al doilea premiu Blockbuster Entertainment pentru “actrita favorita” la categoria comedie, si a primit o nominalizare la Globurile de Aur. Tot in 1998 mai joaca si în productia “Very Bad Things”.

In 1999 apare in alte 2 filme importante: “Being John Malkovich” (rol pentru care primeste a doua nominalizare la Globurile de Aur si o nominalizare la Premiile BAFTA) si “Any Given Sunday”. Pentru rolul sau, i s-a acordat cel de-al treilea premiu Blockbuster Entertainment, pentru “actrita favorita”, de data aceasta, la categoria drama.

Cameron Diaz

In 2000 apare in succesul “Charlie’s Angels”, film care are incasari de peste 250 mil.$, in toata lumea.

In 2001 isi imprumuta vocea Printesei Fiona, din filmul de animatie Shrek, un mare succes de casa al companiei DreamWorks. In acelasi an, joaca in filmul lui Cameron Crowe, “Vanilla Sky”(alt blockbuster din cariera sa, incasari totale: 200 mil.$, si primeste pentru rolul sau, cea de-a treia nominalizare la Globurile de Aur).
Comedia “The Sweetest Thing”, apare in 2002 si este urmata de drama lui Martin Scorsese, “Gangs of New York”(unde este nominalizata a patra oara la Globurile de Aur).

2003 este anul in care revine in rolul Nathalie Cook, in continuarea “Charlie’s Angels: Full Throttle”, film care ajunge si el blockbuster.

Articole recente:

Articole similare:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *